Wpis z mikrobloga

Nie siedzę już w blackpillu jak kiedyś, chociaz i tak zawsze wiedziałem, że i tak warto odpuścić zanim niszczyć sobie umysł.
Blackpill a w każdym razie chłopy na tagu twierdzą, że szkoła to najlepszy okres, by zaklepać sobie partnerkę, albo przynajmniej mieć różową przed karuzelą tylko że:
Szkoła jest darwinistyczna, musisz rywalizować o względy z oskarami, lub łobuzami, którzy zachowują się pod wpływem burzy hormonów jak zwierzęta.
Uważam, że studia, lub okres dwudziestolecia jak się nie studiuje to najlepszy okres. Studia to bardziej cywilizowany okres, gdzie nie istnieje fizyczne zagrożenie jak w szkole. A jeśli tak musisz przeżyć nastoletnią miłość to jako miras lvl 22 bez problemu sparuje się z 18 latką, to żadna różnica wieku.
I jeszcze można coś ugrać (jeśli ma się jakom, takom, mordem i dynamę)

#przegryw #blackpill
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Akademik daje możliwości

Ja niestety mieszkałem 10 km od uczelni

Ale kolega jak wyrwał się z domu to po miesiącu w akademiiku zrobił nowo poznanej dzieciaka
  • Odpowiedz
@DrPrzegrozofiusz W wieku studenckim trzeba już powoli mieć co pokazać, czym zaimponować, albo przynajmniej realnie dobrze rokować.

W szkole średniej lecisz na genach, hormonach, dynaminie, potencjale i z perspektywy chłopa łatwiej uwierzyć, że chodzi o ciebie, a nie o twój wkład. Niestety idealizatorzy nie rozumieją, że kobiecy mechanizm oceny na tle grupy jest taki sam, tylko grupa mniej różnorodna i nawet przyszły lub ówczesny przegryw ma z rówieśnikami jakiś wspólny mianownik.
  • Odpowiedz
@DrPrzegrozofiusz: Bez setek interakcji i doświadczenia nie zbudujesz pewności siebie z prawdziwego zdarzenia, a im byłeś młodszy kiedy to doświadczyłeś to silniejszą podstawę osobowości to stanowi. W szkole to nie to samo co na studiach - czas goi rany ale też betonuje przekonania bo one stanowią podstawę do twojej interpretacji rzeczywistości - to jest twoje oko na świat, a oko siebie nie widzi. Jeśli porównasz dynamizm i pewność siebie zbudowanej
  • Odpowiedz
@Quashtan: Wszystko jest błędne. Kojarzę wiele osób, którzy dopiero po szkole, w czasie studiów, poznajdowali dziewczyny, mieli przygody, nawet mieli w róznicy wieku licealistkę. Więc cały twój komentarz jest po prostu błędny.
Ale domyślam się, że komentarz należy do nikogo innego niż oskara, który pekluje a wbija na tag by psuć nastroje społeczne, to widać na kilometr. Dlatego mimo, że unikam sam tego stwierdzenia to mogę tutaj je bezapelacyjnie użyć
  • Odpowiedz
@DrPrzegrozofiusz: "nastoletni" oznacza, że masz -naście lat, i to bardziej pięt- niż dziewięt-. Jeżeli piszesz teoretyczne traktaty o przeżywaniu nastoletniej miłości jako 22 latek na studiach to nie dziw się, że wytykają ci kołpowanie.
  • Odpowiedz