Wpis z mikrobloga

Dlaczego psy powinni mieć zakaz wstępu do różnych miejsc publicznych takich jak sklepy czy restauracje/kawiarnie? Wczoraj wsiadam do metra i czuje intensywny zapach mokrego psa. Rozglądam się bo czuć było tak jakby był gdzieś blisko. Przesiadam się, patrze pod siedzenia ale nie widzę kundla. Widocznie musiał jechać wcześniej tyle, że smród pozostał. Prawie zrobiłam się zielona bo to połączenie nie należy do przyjemnych. Niech pisiarze mówią, że ich piesek jest czysty i może być w restauracji, może i jest czysty ale zapachu kundla nie da się pozbyć. Nie wyobrażam sobie jeść cokolwiek czując ten przykry zapach.
#zalesie #psiarze #psy #patologiazmiasta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Besalama: zacznij od wypraszania bezdomnych z metra i tramwajów. Z centrum na Pragę albo z Ochoty na Włochy nie ma dnia żeby jakiś menel tam nie jechał a M1 to już w ogóle wylęgarnia żuli o każdej porze dnia
  • Odpowiedz
@Besalama ale niestety ciężko wyjaśnić takim ludziom, że ktoś może mieć alergię na psy czy koty... Coś podobnego spotkało mnie w pracy. Mam alergię na grzyby i pieczarki. Nie wybieram jedzenia które je zawiera, ale czasem ciężko jest zobaczyć czy wyczuć fungine. Dopiero widząc mnie po skończonym obiedzie, jak wymiotuje na przerwie, kantyna zaczęła gotować jedno danie bez grzybów/pieczarek dziennie. Oczywiście jak się pytałem czy są w jakiejś potrawie grzyby to
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: to interesujace, opowiedz cos wiecej.
Masz alergie w lesie? Albo zagrzybionych pomieszczeniach? Mozesz jesc ser plesniowy?
Sa grzyby, na ktore reagujesz bardziej alergicznie?
Opowiedz wiecej o objawach.
  • Odpowiedz
@Casuel zwracanie i biegunka. Dość specyficzne są objawy układu pokarmowego... Dlatego nie czują smaku niektórych grzybów mogę być prawie pewnym, że niestety je zjadłem. Jest to dość rzadka przypadłość, ale na szczęście już opisana w medycynie. Przez lata nikt mi nie wierzył i utrzymywał, że grzyby nie mogą uczulać, nie mają żadnych wartości odżywczych i są neutralne dla zdrowia, albo że pieczarki to nie grzyby. Z tego powodu przykładowo święta wspominam
  • Odpowiedz