Wpis z mikrobloga

@daniel-darcio Błędne założenie. Na Narodowy też przychodzą głównie rodziny z dziećmi i normalni kibice, dlatego zwykle doping jest mało słyszalny. Na wyjazd pojechały natomiast najtęższe umysły z największym zapałem do darcia japy.
  • Odpowiedz
@daniel-darcio: Holendrzy robią 1000x gorsze rzeczy, a nawet atakują grupami losowych ludzi, Anglicy robią to samo, Francuzi robią to samo, Niemcy jak grają na swoich stadionach robią to samo. Ojkofobia chyba weszła za mocno. Tylko Senegal ma fajnych kibiców i Japonia więc nie wiem skąd Ty wziąłeś zachód jako przykład dla czegokolwiek. A u nas jak są mecze na narodowym to też masz dzieci i jest piknikowa atmosfera. Daj już
  • Odpowiedz
@ZuluScout: czyli jak Niemcy wpuszczają uchodźców to też powinniśmy? Patusow należy tępić niezależnie od nacji. A skoro widzę w tv naszych patusow to potępiam takie zachowanie i jest mi wstyd, że oni mówią coś o patriotyzmie. Ha tfu
  • Odpowiedz
@daniel-darcio: tylko, że Litwini przede wszystkim żyją koszem. Piłka nie jest tak bardzo popularna, więc i ruch kibicowski to właśnie piknik - i trochę ludzi w klimatach ultra kibicowskich przy kilku topowych klubach
Druga sprawa, akurat litewskim kibicom obecnym na meczu bardzo podobał się poziom dopingu reprezentacji Polski
  • Odpowiedz
@p00tinMalpaRU:

Piłka nie jest tak bardzo popularna, więc i ruch kibicowski to właśnie piknik

Wychodzi na to, że w tym kraju też by trzeba ukrócić jakiekolwiek finansowanie tego sportu dla patusów, to by się małpy uspokoiły. :)
  • Odpowiedz
Wychodzi na to, że w tym kraju też by trzeba ukrócić jakiekolwiek finansowanie tego sportu dla patusów, to by się małpy uspokoiły. :)

@Hatespinner: Ale tam nie ma praktycznie żadnego finansowania z budżetu. Jedyne finansowanie jest na szkolenie młodzieży ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@ZuluScout:
Skąd masz te dane? XD

Holendrzy robią 1000x gorsze rzeczy, a nawet atakują grupami losowych ludzi, Anglicy robią to samo, Francuzi robią to samo, Niemcy jak grają na swoich stadionach robią to samo. Ojkofobia chyba weszła za mocno. Tylko Senegal ma fajnych kibiców i Japonia więc nie wiem skąd Ty wziąłeś zachód jako przykład dla czegokolwiek. A u nas jak są mecze na narodowym to też masz dzieci i
  • Odpowiedz
Daj już sobie spokój, bo czepiasz się na siłę.

@ZuluScout: Miałem dać Ci plusa, ale jednak dowaliłeś na koniec.

Tak, OP "delikatnie" przestrzelił z mitycznym zachodem, ale to nie znaczy, że samo czepianie się bydła jest przesadzone.
  • Odpowiedz
@ZuluScout: To dowodzi, że piłka nożna to rozrywka dla patologii i nizin społecznych. Takie zachowania powodują u mnie uczucie wstydu i zażenowania. I nie wiem jak fakt, że kibice innych państw zachowują się jak bydło miałby wpłynąć na bardziej pobłażliwą ocenę naszych.
  • Odpowiedz