Wpis z mikrobloga

@naprawalaptopow witam, mieliscie do czynienia z laptopem lenovo e540? Czy jest w miare bezawaryjny? Wlasnie przymierzam sie do jego kupna, bo padl mi stary laptop...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@naprawalaptopow: dzieki za odpowiedz. Czytalem na jego temat troche negatywnych opinii, na przyklad problem z niemożnością uruchmienia go przez wadliwy bios, problem z wentylatorem etc. Mozecie potwierdzic takie przypadki?
  • Odpowiedz
@SignumPL: Powinieneś raczej podać budżet, ponieważ ten lenovo występuje w wielu odmianach, od takich w miarę budżetowych za 2k zł, do wypasionych za ponad 2x tyle. Sama marka i laptopy robią w porządku, nigdy nie miałem negatywnych doświadczeń z nimi, więc OK, teraz kwestia wyboru konkretnego modelu. Natomiast realnie z tej niższej półki cenowej, lepsze parametry w danej cenie będie miał model Lenovo Z510:

http://www.komputronik.pl/product/221208/Komputery/Laptopy/Lenovo_IdeaPad_Z510_59_407617_Chocolate.html

i5 + GTX740, podczas gdy
  • Odpowiedz
@Tizukk: Póki co sprawa wygląda tak że używam starego laptopa (wymieniłem padnięty dysk). Za jakiś czas będę zmieniał laptopa i wtedy chciałbym kupić coś porządnego, przeznaczyć powiedzmy trochę ponad 3k. E540 idealnie się wpasowuje, za tą kasę można mieć procesor i5, 16GB RAM, dysk 1TB, i dedykowanę kartę graficzną (nieistotne dla mnie jaka, byle była dedykowana a nie zintegrowana, w gry i tak nie gram). A jak wystarczy hajsu to
  • Odpowiedz
@SignumPL: Sam użytkuję prywatnie różne sprzęty Lenovo i przyznam, że w ostatnich latach żadna firma miała u mnie takich plusów bo żaden absolutnie żaden (notebook, ultrabook, tablet) sprzęt, nie zawiódł a lapka na którym pracuję użytkuję przeważnie od 14 do nawet 20h / dobę, jest wręcz katowany. Nigdy nie było problemu, to jest akurat seria G780, świetne są też Y510 na dobrych grafikach, do tego obudowa alu, naprawdę spoko sprzęty.
  • Odpowiedz