Aktywne Wpisy
Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
źródło: 1000017021
Pobierz
Petsyk +1045

Mam kilka pytań dotyczących wojska i byłoby super, gdyby odpowiedzieli eksperci, którzy naprawdę mają w tym wiedzę.
Myślałem o tym, aby na poważnie zgłosić się do wojska zawodowego i tam pracować. Przejść szkolenie, złożyć przysięgę i następnie rozpocząć służbę zawodową, otrzymując regularne miesięczne wynagrodzenie.
1. Czytałem i słyszałem, że wiele osób odradza dobrowolną służbę wojskową, bo po złożeniu przysięgi trafia się na listę rezerwowych, a w czasie wojny można zostać powołanym na front. Ale szczerze mówiąc, jakie to ma realne znaczenie?
Z tego, co rozumiem, nawet jeśli nie przejdzie się tego szkolenia wcześniej, w razie wojny jako cywil i tak zostaje się powołanym: najpierw na krótkie przeszkolenie, a potem do działań bojowych. Czy dobrze to rozumiem? W takim przypadku lepiej iść i otrzymać te 6 tys. zł, bo i tak w czasie wojny najpierw będzie się przeszkolonym, a potem trafia do tego samego miejsca, czyli na front.
2. Czy obecnie wojsko nadal funkcjonuje w sposób trochę patologiczny i trafia tam wielu „sebków”? Słyszałem różne historie i czytałem komentarze w sieci, które opisują sytuacje takie jak:
2.1 https://www.youtube.com/watch?v=cXI4h776DsA
2.2 https://www.youtube.com/watch?v=_XR0e7nkOpY
czy to tak wyglada jak na tych filmikach? w komentarzach tez ludzie nizle piszą, na przyklad:
''@bogusawrzasa5603 POLSKIE WOJSKO W WERSJI PONADCZASOWEJ , SYF , KOLESIOSTWO , KULT JENOSTKI . TOTALNY BRAK PROFESJONALIZMU.''
albo
''@AbukKibleik
I są ludzie, którym tęskno choć to była patologia: fala, alkoholizm kadry oficerskiej i marnowanie czasu, ćwiczyło to się głównie wątrobę i płuca. Dlatego np w Szwajcarii trwa to 3 miesiące, bo tyle jest sensownej nauki wojskowej, trzymanie 9 miesięcy(a kiedyś 2 lata) to zmarnowany czas.
Dobrze, że się to skończyło. ''
Czy to prawda i nadal tak wygląda? Głównie chcę tam iść, bo nie mogę znaleźć normalnej pracy, a nie wiem, czy dałbym radę wytrzymać w środowisku, w którym panuje taki styl i patologia, oraz masa sebiastianków. Ja nie mam żadnych tez znajomości w wojsku itp. wiec pewnie niezle by mi dali popalić? nwm
#wojsko #polska #pytanie #kiciochpyta
#wojna #ukraina #rosja <-- te tagi dla osob, które interesują się takimi tematami, na pewno dużo wiecie i mi odpowiecie w sensem. Czy iśc do tego woja, czy jednak dać spokój bo mnie tam zniszczą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: 6sWPSs0LMShEj8yXSjq6aa2hhF2O2CTU
PobierzOprócz tego będziesz powoływany na ćwiczenia rezerwy. Niektóre WCRy powołują co rok, inne co 3 lata, inne
@povertybench: jak będzie zawodowym to przecież nie xD
Ale tu się akurat pytał w kontekście cywila po dzsw i przysiędze a obecnie regularnie wcr wysyła pozdrowienia.
@povertybench: u nas tak byli kryci że aż szkoda gadać xD nie wychodziła sprawa poza kompanię, delikwentów co najwyżej przeczołgali na taktyce i na tym się kończyło xd gość potrafił n------y przez środek placu apelowego przechodzić i pokazywać fakery
Ja i inni na mojej jw wymagamy bardzo dużo, możemy przymknąć oko jak coś żołnierz o--------i czy stanąć za każdym żołnierzem i go bronić nieważne co o--------i lub z----ł ale jeśli jest to coś z alko to sytuacja zawsze jest
Rozwiń proszę swoją myśl, @mleko3-2procent bo inni w komentarzach piszą, że jest