Wpis z mikrobloga

Co to Suno AI odj*bało z najnowszym modelem to ja nie.... Po kilku dniach zabawy z tym trudno mi już słuchać zwykłej, prawdziwej muzyki. Na zawołanie mam najbardziej pokręcone kombinacje gatunków muzycznych, aranżacje jak sobie wymarzę, a linie melodyczne potrafi to cudo wykombinować tak chwytliwe, piękne i zapadające w pamięć, że jeszcze następnego dnia nie wypadają z głowy i nucę je sobie jadąc do pracy. Zatruję się własną dopaminą xD
W perspektywie kilku najbliższych lat większość soundtracków będzie tworzona przez AI. Nawet, jeśli podpisane będą przez człowieka, nie wierzę by kompozytorzy powstrzymali się przed użyciem generatorów dla "inspiracji".
#ai #muzyka #suno
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wersji free dali próbowki minutowe z modelu 5.0

@PiszeCzasen: Jak?
Miałem kiedyś wykupioną subskrybcje ale zrezygnowałem i teraz nawet tych próbek nie mogę wygenerować
  • Odpowiedz
@werter_do_jercewa: Wrzuć jakieś prompty i wyniki. Słuchałem kilka kawałków z nowych modeli i rzeczywiście postęp jest gigantyczny. Cały czas mam tylko pytanie. Jak bardzo te piosenki są podobne do tych na których model był trenowany - barwa głosu, linia melodyczna, etc... Innmi słowy jak bardzo te modele są "przeuczone".
  • Odpowiedz