Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

Kalifornia ma najwięcej mieszkańców (39,5 mln), choć zajmuje tylko około 60% powierzchni Teksasu i zaledwie 25% powierzchni Alaski.
Dla porównania - najmniejszy stan, Rhode Island (4 001 km²), zmieściłby się w Alasce 430 razy.
Powierzchnia Polski (313 933 km²) znajduje się między 5. (Nowy Meksyk - 314 917 km²) a 6. (Arizona - 295 234 km²) miejscem w rankingu powierzchni stanów Ameryki.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #usa #geografia #polska
źródło: Największym stanem USA pod względem powierzchni jest Alaska, natomiast najmniejszym - Rhode Island
Pobierz@Ukiss: W nocy 29/30 marca 1867 podpisano traktat sprzedaży Alaski. USA zapłaciła Rosji kwotę 7,2 mln dolarów... na dzisiejsze byłoby to: 157,6 mln dolców.
Opcja trzymania kacapów za wielką wodą - bezcenna xD
Z tą wielką wodą to nie przesadzaj. Jak zamarznie to te kilka kilometrów na piechotę przejść się da