Aktywne Wpisy

Codon +22
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
Pobierz
annlupin +21
co tam uwas
źródło: annlupin7776543
Pobierz

źródło: ZomboMeme 09102025073828
Pobierzźródło: Screenshot_20251009-095633
Pobierz@MlodyCezar: Czyli kogo? Ogólnie niesamowite jest to, że co jakiś czas pojawiają się na wykopie oburzeni sfrustrowani ludzie którym przeszkadzają pewne zjawiska takie jak nie wiem ten tag, fame mma, piłka nożna itp ale jednocześnie nie przesadza wam patola w postaci ciągłego nastawiania mężczyzn przeciwko kobietom.
to czemu jeszcze siedzisz tu na wykopie? zły i przebrzydły onet "napędzający wojne płci" ci przeszkadza, ale wykop na którym dzieję się dokładnie to samo, tylko w przeciwną stronę, nie jest już problemem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MlodyCezar: Dobra, ale ty rozumiesz, że taki onet na przykład to wrzuca te artykuły masowo na wykop bo wiedzą jaki tu jest ich odbiór?
@MlodyCezar: To, że winę za taki stan rzeczy ponoszą odbiorcy tych treści.
@MlodyCezar: Nie, i przestań sam sobie zdawać pytania a później na takowe udzielać odpowiedzi jednocześnie. Bardzo często sposób w jaki zachowują się ci ludzie to na przykład kwestia radykalizacji za sprawą tego, że nasłuchali się na przykład jakichś redpillowych guru z internetu.
@MlodyCezar:
Komentarz usunięty przez moderatora