Wpis z mikrobloga

Patrzcie jakiego MAMIL-a ustrzeliłem jakiś czas temu, piękny okaz, na zdjęciu po prawej oczywiście jest DDR, taka ładna asfaltowa, obok las, miłe okoliczności przyrody generalnie bo jeżdżę tam sobie czasami. Poza terenem zabudowanym można jeździć 90 km/h przypominam, nie wiem czy to miłe tak być wyprzedzanym co chwilę przez samochody jadące z taką prędkością.
#rower #polskiedrogi
inrzynier - Patrzcie jakiego MAMIL-a ustrzeliłem jakiś czas temu, piękny okaz, na zdj...

źródło: Screenshot_20251008_204836_Gallery

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inrzynier:

Tylko jak on ma zjechać na DDR, jak tam jest pas zieleni?

Wtedy albo łamie:
Art. 144. § 1. Kto na terenach przeznaczonych do użytku publicznego niszczy lub uszkadza roślinność lub też dopuszcza do niszczenia roślinności przez zwierzęta znajdujące się pod jego nadzorem albo na terenach przeznaczonych do użytku publicznego depcze trawnik lub zieleniec w miejscach innych niż wyznaczone dla celów rekreacji przez właściwego zarządcę terenu, podlega karze grzywny do 1000
  • Odpowiedz
  • 0
Tylko jak on ma zjechać na DDR, jak tam jest pas zieleni?

@monty16k: co to za debilne pytanie? przecież on się nie teleportował w to miejsce jak w star treku, tylko tam dojechał.

kliknąłeś na link do google maps? miał tam wcześniej ścieżkę pieszo rowerową, później zjadz na DDR. zignorował wszystko jak klasyczny mamil i ciśnie po niezabudowanym jezdnią.

https://maps.app.goo.gl/fztPzLb4porJnFPLA
  • Odpowiedz
@inrzynier:
Mógł wjechać z drogi lub posesji po lewej stronie (np. z tej kancelari leśnictwa z google) i wtedy legalnie może jechać do najbliższego skrzyżowanaia lub przejazdu rowerowego.

Na podstawie twojego zdjęcia nie da sie ustalić jak on się tam znalazł.
  • Odpowiedz
, czekam na fikołki:

@inrzynier: żadnych fikołków. Po prostu s---------y projekt. Zobaczył na koniec wioski znak końca DDRiP to zjechał na jezdnię, jak zobaczył, że jednak DDR to pewnie przy kolejnej okazji na niego wjechał.
Polecam nie zatrudniać debili do projektowania infrastruktury rowerowej, to będzie mniej takich problemów.
  • Odpowiedz
  • 0
Zobaczył na koniec wioski znak końca DDRiP to zjechał na jezdnię, jak zobaczył, że jednak DDR to pewnie przy kolejnej okazji na niego wjechał.

@kuraku: te znaki są w odległości około trzech metrów od siebie, w tej samej linii, ale śmiesznie opowiadasz te wymówki :D wrzucam screena jak to wygląda. mamil chyba ślepy w takim razie, co?

Mógł wjechać z drogi lub posesji po lewej stronie (np. z tej kancelari
inrzynier - >Zobaczył na koniec wioski znak końca DDRiP to zjechał na jezdnię, jak zo...

źródło: 2025-10-09_11-55-48

Pobierz
  • Odpowiedz
mamil chyba ślepy w takim razie, co?

@inrzynier: no nie, po prostu tobie brakuje wyobraźni. Widzisz znak końca DDRiP, odwracasz się, żeby spojrzeć czy możesz bezpiecznie wjechać na jezdnię, wjeżdżasz i w najgorszym scenariuszu tego C-13 nawet nie widzisz.
To nie jest skrzyżowanie, to po co tam przekreślone C-13/16? C-----y projekt zarówno infrastrukturalnie jak i pod kątem organizacji ruchu prowadzący do takich sytuacji.
  • Odpowiedz
@inrzynier: w tamtej okolicy szosowymi jeżdżą po drodze, bo te ścieżki z ich perspektywy są wkurzające. Mają obniżenia na wjazdy do posesji, krawężniki przy skrzyżowaniach, i jest kilka miejsc gdzie kończą się z jednej strony drogi, i zaczynają z drugiej. Mogą jechać długą prostą ulicą, albo torem z przeszkodami, i wybierają to pierwsze.
  • Odpowiedz
  • 0
bo te ścieżki z ich perspektywy są wkurzające

@sn3p5: ale co mnie to obchodzi, skoro mamile łamią prawo? nie pasuje to niech jadą do holandii i tam narzekają na obniżenia czy krawężniki.

Widzisz znak końca DDRiP, odwracasz się, żeby spojrzeć czy możesz bezpiecznie wjechać na
  • Odpowiedz
  • 0
temat Cię obchodzi skoro się tak pultasz

@sn3p5: no temat mnie obchodzi, nie obchodzą mnie odczucia mamilów i ich głupie tłumaczenia na brak poszanowania wspólnej przestrzeni oraz przepisów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Paczek_w_masle: dosyć dawno, jak drogę wyremontowali, więc strzelam około 8 lat. przy koszeniu rowów go odchwaszczają, więc to zdjęcie pewnie przed tym zrobione. stan jest serio całkiem niezły, no miło się jeździ moim zdaniem.

@MoonlightSh: albo go wyprzedzę przy prędkości 130km/h, najwyżej dostanę mandat za prędkość ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz