Wpis z mikrobloga

Polecacie jakieś platformy, które można wykorzystać do nauczania języka angielskiego online dla 11-latki (która niekoniecznie lubi ten przedmiot)? Siostra niebieskiego poprosiła mnie o pomoc jej córce z nauką języka w formie korepetycji online raz w tygodniu i szukam jakichś darmowych pomocy. Już kilka razy coś tam jej tłumaczyłam, przerabiałyśmy jakieś tematy i korzystałam z gier na wordwall, ale zastanawiam się, czy nie ma gdzieś jakiejś bardziej uporządkowanej tematycznie strony, tak bardziej pod program nauczania w danych klasach, żebym mniej więcej wiedziała czego uczyć, jaki jest zakres wiedzy wymaganej w tym wieku itp. No i super jakby były jakieś dobre ćwiczonka, bo na wspomnianej wcześniej stronie gry są tworzone amatorsko i bywają w nich błędy. Ktoś ma jakieś doświadczenie w korkach z angielskiego i coś doradzi? Wszelkie porady mile widziane, również te niezwiązane z platformami (nauczyciel here, ale matematyki, więc na pewno mam brak umiejętności związanej z metodyka nauczania angielskiego).

#pytaniedoeksperta #angielski #korepetycje #jezykiobce
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kornel-makuszynski: obawiałam się, że dostanę głównie tego typu porady. Jeszcze czekam na te, dlaczego korki online są bez sensu i może jakieś finansowe (no bo kto to daje korki za darmo) ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio, ktoś coś? Jak nie znajdę nic sensownego, to niestety będę musiała spędzić trochę więcej czasu na przygotowaniu lekcji, a chciałam tego uniknąć w miarę możliwości (wiem, chcę osiągnąć
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: Ja się ucze z etutor.pl
Tam są lekcje podzielone tematyczne i na poziomy zaawansowania
Są tam tez różne gry ale one są głównie do nauki słownictwa
Jeśli chcesz mogę Ci wysłać screeny jak to wygląda
  • Odpowiedz
  • 1
@kornel-makuszynski: super, dzięki, o takie coś mi właśnie chodziło. To mi sporo ułatwi, będzie na czym pracować.

@Dbzdur: dzięki, ale szukam na razie darmowych opcji. Nie będę dopłacać do korków, które daję za darmo, a szwagierka jakby miała wydać kasę, to pewnie lepiej na korepetytora;)
  • Odpowiedz