Wpis z mikrobloga

#wykopefekt #pracbaza

Słuchajcie, co sie właśnie odwala w firmie FLAME.
Otóż aby móc dostąpić zaszczytu złożenia CV w tej firmie do PRACY musicie wyrazić zgodę na sprzedawanie swojego CV!
Kto to zatwierdził? Co to za chamskie działania?
Jest tu jakiś pracownik firmy flame i to wyjaśni?
Cozwykopem - #wykopefekt #pracbaza 

Słuchajcie, co sie właśnie odwala w firmie FLAME...

źródło: dzialalnosc marketingowa

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Krafti: @ToNieBylWiatr raz zgoda została wyrażona i od tamtej pory ląduje w dziwnych grupach na telegram, mam telefony z fotowoltaika.
W telmon zgoda nie była na przykład wyrażana, a po zatrudnieniu zaczęły się jakieś telefony xd...

Firmy pozwalają sobie na za dużo. Szukanie pracy to praktycznie dodatkowy etat.
Dosłownie.
Serio,.list motywacyjny do pracy na kasie? Trafia się.
  • Odpowiedz
@Cozwykopem Ja o dziwo po ich rekrutacji raczej nie miałem dziwnych telefonów. Teraz mnie dręczy jakiś bot, ale to inna fujara sprzedała numer. Ale może to być przez to, że aplikowałem do pracy w data center, więc nie mają łatwej mozliwości komu sprzedać mojego CV.
  • Odpowiedz
  • 0
@ToNieBylWiatr: no zobacz, tutaj musisz wyrazić zgodę na wykorzystanie wszystkich danych osobowych do celów marketingowych do pracy na pakowni jakiejś za minimum na zleceniu.

I tak naprawdę nic z tym nie zrobisz – mało sytuacji w których pytam się osoby w słuchawce: skąd masz dane, a ta osoba odpowiada mi że sobie je wygenerowała? Generowanie numerów w Polsce jest nielegalne.
Albo podaje mi numer czy dane do administratora danych, pisze
  • Odpowiedz
@Cozwykopem To jest absurd, listy motywacyjne, wysyłanie milion CV, żeby dostać gównianą oferte. C--j w dupe biednym przedsiębiorcom, p----------ć gdzie się da. Ja miałem ostatnio sytacje, że byłem dogadany z firmą z Polski, półtora tygodnia czekałem za umową, a jak ją dostałem miałem wpisane 2880 euro kary za niezjawienie się w pracy. Zadzwoniłem, podziękowałem i jeszcze się chłop pultał przez słuchawke XD. A z kolei wczoraj dostałem e-mail od firmy nad
  • Odpowiedz
@Cozwykopem Co prawda za dużo doświadczenia nie mam jak chodzi o Polski rynek pracy (m.in. dlatego decyzja o wyjeździe za młodu), ale jak masz możliwość to nie wiem czy nie lepiej iść osobiście gdzieś i zapytać o pracę. Napewno to działa na Twoją korzyść, bo na starcie wykazujesz się inicjatywą, a drugi kołchoz się pewnie wycofał, bo pośrednik chce jakieś absurdalne pieniądze, bo w jechaniu na cudzej pracy są najlepsi. Nie
  • Odpowiedz