Wpis z mikrobloga

#gonciarz ja swojego pierwszego 13 calowego macbooka pro kupiłem chyba w 2011 roku. Google mówi że pierwszy był w 2009 roku. To co Gonciarz wrzucił, to chyba info na temat 13 cali dla tych procesorów od Apple. Z faktury nie wynika, że to jakiś M1 itd który byłby wyprodukowany po 2020 roku.
Na dowód wrzuca jeszcze coś tam z Macbookiem Air, którego nie ma na fakturze.
Chłopak za bardzo nie wiedział chyba co tam w firmie mają. Ten bieda Macbook Air to pewnie z 4-5k kosztował. Jak oni rzeczywiście tam jechali na sprzęcie z 2018-19 roku to xD Nie wyobrażam sobie robienia filmów na tym gównie. A taki porządny macbuczek to 15k. Patrząc na ich finanse, to z czego mieli to kupić xD?

Katarzyna to sprzedała bo miała prawo, Gonciarz jako wspólnik ma prawo oskarżyć o działanie na niekorzyść spółki. Sprawę rozstrzygnie sąd. Poznamy werdykt i dowiemy się jak było. Ale oni we dwoje robią z tego taką dziecinadę, że tam chyba nie ma żadnej sprawy.
notBart - #gonciarz ja swojego pierwszego 13 calowego macbooka pro kupiłem chyba w 20...

źródło: temp_file1143932140494738581

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@notBart: nie no ten laptop był po 2018, tylko ona też nie mówiła o każdym sprzęcie z faktury tylko o sprzęcie foto-wideo jakich używali do nagrywania (co dosłownie widać na tym screenie który wkleił Gonciarz), to jest jej odpowiedź z wczoraj na ten zarzut
nilmerg - @notBart: nie no ten laptop był po 2018, tylko ona też nie mówiła o każdym ...

źródło: screen89

Pobierz
  • Odpowiedz
To jest w sumie śmieszne, bo wydawało mi się że w takich firmach to będzie spór o jakieś setki tysięcy dolarów. A nie o uzywane laptopy xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@hospes jakbym był wspólnikiem w spółce, która generowałaby straty, a na którą położyłem laskę, to nie byłoby problemu. Och wait, kiedyś już tak zrobiłem. Dla Ciebie zrobię wyjątek, odpalę Ci macamini z 2016-2017 roku, na fakturze było 6k, c-----o działa ale na wykop w sam raz, ale oddam Ci za 1 oryginalny japoński yen. Kiedy odbiór?
  • Odpowiedz
@notBart: Wiadomo panie przedsiębiorco z robloxa, jak spółka ma problemy finansowe to sprzęt się nie sprzedaje w rynkowej cenie -10% by szybciej poszedł, tylko sprzedaje się go za 1zł. Wiadomo 1zł > 10k xD

Kiedy odbiór?
Dziś.
  • Odpowiedz
@hospes: Sprzęt z 2016 roku chcesz sprzedawać w Japonii po cenie z faktury? Poza tym nie wiadomo jak rzeczywiście to wyglądało.
Możliwe, że to był jej prywtny sprzęt i wniosła go do majątku firmy a potem aby go odzyskać, sprzedała go? Nie wiemy jak jest w papierach. Istnieją różne scenariusze. Pytanie dlaczego Gonciarz nie pokaże wszystkiego? Czyżby coś ukrywał?
  • Odpowiedz
  • 1
Katarzyna to sprzedała bo miała prawo, Gonciarz jako wspólnik ma prawo oskarżyć o działanie na niekorzyść spółki. Sprawę rozstrzygnie sąd. Poznamy werdykt i dowiemy się jak było. Ale oni we dwoje robią z tego taką dziecinadę, że tam chyba nie ma żadnej sprawy.

@hospes @sedno_
  • Odpowiedz
Wiadomo panie przedsiębiorco z robloxa, jak spółka ma problemy finansowe to sprzęt się nie sprzedaje w rynkowej cenie -10% by szybciej poszedł, tylko sprzedaje się go za 1zł. Wiadomo 1zł > 10k xD

@hospes: słyszałeś kiedyś o amortyzacji?
  • Odpowiedz
@gaz_wieprzowy: uwielbiam jak ludzie na prawo i lewo rzucają jakimiś hasłami w internecie. Jak już tak robisz, to rozwiń swoją myśl w szczególności w kontekście prowadzenia spółki w Japonii.
  • Odpowiedz
uwielbiam jak ludzie na prawo i lewo rzucają jakimiś hasłami w internecie. Jak już tak robisz, to rozwiń swoją myśl w szczególności w kontekście prowadzenia spółki w Japonii.

@hospes: wyzywasz innych od przedsiebiorcow z robloxa i mam ci wytlumaczyc czym jest amortyzacja? no beka z ciebie
  • Odpowiedz
Nie wyobrażam sobie robienia filmów na tym gównie.

@notBart: bo nie robili, masz w filmach KG wielokrotnie wspomniane że montaż był robiony przez firmę w Polsce. To był laptop pracownika z Japonii albo Kasi, który był używany do maili, excela, księgowości i innych prac administracyjnych

Katarzyna to sprzedała bo miała prawo

@notBart: Nie miała prawa - spółki z o.o. (polskie i zagraniczne) mają ściśle ustalone zasady zarządzania aktywami.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tomasz-koperka przecież Kasia to był zarząd, czyli mogła to zrobić.
Jeśli twierdzisz, że Gonciarz był w zarządzie i przez te półtora/dwa lata miał w------e na firmę i tym samym ją blokował(bo bez niego nic nie da się zrobić) to xD
  • Odpowiedz