Wpis z mikrobloga

Halo Kraków / Nowa Huta. Klęka mi psycha z internetem od exUPC/Play.
Niby mam 600 mbps po koncentryku a w speedtescie jak dojedzie do 300 to otwieram szampana. W prime time wieczornym mam od 60 do 100 mbps. W ciągu dnia tnie i zrywa. W piątek jak chciałem wysłać do pracy 50 stronicową prezentację to mnie poskładało przy szalonym 6mbps down i 3mbps down. Technik z Play ktory mnie odwiedził twierdzi, że wszystko jest wporząsiu i odklikał zlecenie. Czas na zmiany.

Mam na klatce skrzynkę Polski Otwarty Śwaitłowód czyli podobno kazdy provider. Co polecacie zeby było stabilnie. NIe potrzebuje dużo - 500mbsp do pracy zdalnej, i wieczorem do streamingu disney 4k. Sam net, RepublikiTV w pakiecie nie potrzebuje, innej też nie. Netia? Orange? Kto podaje jeszcze sygnał po tej żyłce i kogo polecacie?

#krakow #internet #play #netia #orange
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@play_polska: Wasz poziom rozumienia jest taki jak poziom usług. Napisał wam przecież wyraźnie, że poda numer w poniedziałek, bo przez weekend jest offline. Nie umiecie czytać?
  • Odpowiedz
  • 0
@play_polska: tak, mam otwarte zgłoszenie. ale czy znam jego numer? oczywiście, że nie - wasi pracownicy na infolini nie podają takich numerów. a ja w sumie nie pytam. mejlowo tez nie dostaje potwierdzenia wiec musiałbym zadzwonić i zapytać.

a co do mojej ostatniej wiadomości której nie zrozumieliście ale kolega raj wam wyjaśnił. w weekend nie dotykałem kąkutera ale z tego co widzę dużo nie straciłem bo prędkości są kosmiczne
Thunderball - @play_polska: tak, mam otwarte zgłoszenie. ale czy znam jego numer? ocz...

źródło: p4vmax

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@play_polska

ps. tym razem speedtestna wifi bo mi się nie chce kabla rozwijać. połącznie macbook <> compal 780mbps czyli chyba max co tej badziew wyciągnie. na zewnątrz - no cóż. weekend miałem offline. jutro do was zadzwonie i zaproponuje rabat w wysokości miesięcznego abonamentu

za darmo to uczciwa cena!
Thunderball - @play_polska

ps. tym razem speedtestna wifi bo mi się nie chce kabla r...

źródło: p4ssi

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Hej @play_polska bo ciągle próbuje się dowiedzieć co z moim TT0025349251. Serwisant coś burknał, że chyba to faktycznie coś po ich stronie, ale nie powiedział co, Typ na infolini powiedział, że oddzwoni ale nie oddzwonił, a Mia proponuje mi żebym wyłączył i włączył ponownie router.

Szczerze (bo lubię szczerość) - co było zrobione bo wciskam dziś speedtest w prime time wieczornym i jest prawie 800Mb/s.

Czekam na odpowiedź!
Thunderball - Hej @play_polska bo ciągle próbuje się dowiedzieć co z moim TT002534925...

źródło: Zrzut ekranu 2025-10-24 o 21.04.44

Pobierz
  • Odpowiedz