Wpis z mikrobloga

W sumie wychodzi ze tusk to jednak matol, a pan kaczor fachowiec, a raczej jego pomagier morawiecki.

Bo dzis tu sami analitycy sie zeszli i mi tu fikoly strzelali, ze pis tez zadluzal, ze ukrywal dlugi, a tutaj duzo bo nie ukrywaja i w ogole to po pisie splacaja.... tak jak pis splacal po, wiec no taka kolej rzeczy. Na wykresie mamy metodologie unijna, czyli po naszemu z dlugiem ukrytym po roznych funduszach i instytucjach i tak sie patrzymy - no obiektywnie widac, ze pis radzil sobie w sumie dobrze.

PIS ODDAL PANSTWO PONOWNIE TUSKOWI Z *NIZSZYM* DLUGIEM W RELACJI DO PKB, NIZ DOSTAL OD TUSKA 8 LAT WCZESNIEJ

No takie sa dane, moze az nie chce sie wierzyc, moze kaczynski mial mega farta a tusk mega pecha - no ale liczby sa takie jakie sa. I mozna mowic, ze finlanie roznica nie jest wielka, ALE od kiedy KO rzadzi dlug wrzucil nie 2. a 3. bieg. Ile tak mozna? No chyba ze ktos uwaza, ze za rok dwa wydatki na armie beda nieaktualne, bo rosja sie podda i przeprosi i obieca juz nic nie kombinowac ;)

Wykres-dane z business insider sprzed kilku dni.

#polityka #bekazpisu #bekazlewactwa
del855 - W sumie wychodzi ze tusk to jednak matol, a pan kaczor fachowiec, a raczej j...

źródło: Zrzut ekranu 2025-10-06 202429

Pobierz

I kto tu jest finansowym nieudacznikiem?

• kaczor - co prawda to nieprawda, ale jednak on 8.5% (4)
  • liczby mowia ze tusk, ale fanatyzm mowi ze kaczor 27.7% (13)
  • po prostu tusk 27.7% (13)
  • po porstu kaczor 36.2% (17)

Oddanych głosów: 47

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@del855: Morawiecki po prostu był dobrym fachowcem. Można się z tego śmiać ale taka prawda.
Tusk nadal wierzy w neoliberalne brednie które już 2137 razy zostały obalone i zweryfikowane.
Zabawne ze teraz PiS i Morawiecki atakują Tuska za politykę która sami prowadzili tyle że on leci na grubiej ale to podobne MMT.
  • Odpowiedz
@del855 piękna manipulacja, pracowałeś w TVP? Za PIS gdzie niby jest spadek, bo na Twoim „rzetelnym” podsumowaniu jest, a w danych go nie ma 😂
  • Odpowiedz
@essesp: dlug do PKB to ta czerwona kreska typie a nie te słupki pionowe te pionowe to wysokość dlugu która znaczenia nie ma bo ważny jest stosunek do wielkosci gospodarki.
Jak ty skończyłeś szkole?
Na dole masz legendę:)
Ps. Ja wiem ze według OECD 40% Polaków jest na skraju analfabetyzmu ale krwa bez przesady XD
Wzrost masz tylko podczas pandemi i lockdownow jak cały świat.
  • Odpowiedz
@del855 500+, tarcze antycovidowe, tarcze antyinflacyjne, wspomaganie prezydenta "Dej" Zelenskiego, dodatkowo co ludzie z PiSu nakradli to ich. I mimo wszystko Tusk gorzej wypada? Miało wyjść inaczej.
  • Odpowiedz
  • 0
dlug do PKB to ta czerwona kreska typie a nie te słupki pionowe te pionowe to wysokość dlugu która znaczenia nie ma bo ważny jest stosunek do wielkosci gospodarki.

Jak ty skończyłeś szkole?

Na dole masz legendę:)

Ps. Ja wiem ze według OECD 40% Polaków jest na skraju analfabetyzmu ale krwa bez przesady XD

Wzrost masz tylko podczas pandemi i lockdownow jak cały świat.

@wolny_kot:
  • Odpowiedz