Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +622
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tojapaweu +96
Lista samochodów, którymi jedzie Janusz - niedzielny kierowca albo dziadek z refleksem slow-motion.
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Zabrałem się wczoraj za testowanie i po kilku szybkich benchmarkach, które wstępnie miały wykazać niestabilności/artefakty przesunąłem suwak maksymalnie w prawo(+3000) i puściłem OCCT pod pamięć GPU na godzinkę i zero błędów, elegancko. Pograłem chwilkę w Warzone i gierka śmiga bez crashy, git.
Problem pojawił się przy kolejnym bootowaniu(kilka godzin później), a mianowicie 2-3 sekundy po zalogowaniu system zawieszał się na amen. Freeze następował na tyle szybko, że nie byłem w stanie ubić afterburnera, który startował z uruchomieniem, a winda 11 jest upośledzona i nie umożliwia uruchomienia trybu awaryjnego, gdy skonfigurowany jest windows hello xD
Także przepiąłem na szybko DP pod integrę, odpaliłem PC kolejny raz, przewróciłem domyślne ustawienia, po czym
DP wrócił do GPU i uff... wszystko dziala. Postanowiłem ponownie zaaplikować poprzednie wartości UV/OC - tym razem pod maksymalnym obciążeniem, bo miałem z tyłu głowy, że gdy ustawiamy krzywą w tym ruskim sofcie na "zimnym" GPU, to później dzieją się dziwne rzeczy z zegarami(w moim przypadku podbiło z 850mV/2735mhz na 850mV/2980mhz xD). Aktualnie wszystko śmiga, a cały zabieg pozwolił zredukować pobór prądu o jakieś 90W pod maksymalnym obciążeniem, ale to oczywiście zasługa samego UV, natomiast podkręceniem pamięci udało się przywrócić, a nawet nieco poprawić wydajność fabryczną.
#pcmasterrace #overclocking
A w syntetykach najwięcej zobaczyłem 53
Ps. Co to znaczy, że nie masz jak przetestować?( ͡° ʖ̯ ͡°)