Wpis z mikrobloga

Kupisz napoje zapłacisz kaucję, potem próbujesz zanieść butelki do sklepu, a tymczasem w sklepie:

Przepraszamy urządzenie jest tymczasowo nieczynne. Trwa opróżnianie urządzenia.

Nie wiem czego się spodziewałem. Mój błąd że myślałem że coś wymyślone przez lewactwo może chociaż częściowo podziaływać. Jakby ktoś jechał ponad 20km z mniejszej miejscowości specjalnie żeby oddać butelki to można się trochę wkurzyć. Czyżby w interesie sklepu przypadkiem nie było żeby te maszyny były praktycznie zawsze zapchane?
#polska #systemkaucyjny #bekazlewactwa #bekazpo #ekologia
reveil - Kupisz napoje zapłacisz kaucję, potem próbujesz zanieść butelki do sklepu, a...

źródło: PXL_20251003_070715362

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reveil: W którymś z krajów skandynawskich sklepy mają w dupie te butelki i dość ciężko jest je zwrócić. Albo zapchane maszyny, albo niesprawne, albo zasłonięte paletami z towarem. Jak u nas będzie podobnie, to lipa.
  • Odpowiedz
Czyżby w interesie sklepu przypadkiem nie było żeby te maszyny były praktycznie zawsze zapchane?

@reveil: Jest coś takiego jak operatora systemu kaucyjnego który ma umowę ze sklepem. Jakby sklep tak odwalał to by się skończyło karami na sklep.

Zresztą, masz 10 lat? Idziesz po prostu się dopytać pracownika co masz z tym zrobić.
No i nie korzystałem z tego, zakładam, że te "tymczasowe" to są jakieś pojedyncze minuty.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kryspin013: po zakupach 30 minut później nic się nie zmieniło, akurat mam blisko to zostawię w bagażniku i oddam następnym razem ale pytanie co jeśli to jest typowy stan tych maszyn wszędzie
  • Odpowiedz
@Andrzej2035: Już nie pamiętam, później może poszukam. Ewentualnie była to jakaś Austria lub Szwajcaria. Wiem, że gdzieś tam w Europie był z tym niemały problem, że sklepy leciały w bambuko w tej kwestii. Jak znajdę to podrzucę później jak będę mieć chwilę by to obczaić.
  • Odpowiedz
Jest coś takiego jak operatora systemu kaucyjnego który ma umowę ze sklepem. Jakby sklep tak odwalał to by się skończyło karami na sklep.

@Kryspin013: chyba że operatorem systemu kaucyjnego jest sam sklep. ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
Czyżby w interesie sklepu przypadkiem nie było żeby te maszyny były praktycznie zawsze zapchane?

@reveil: nie sklepu, a operatora systemu. I tak zepsute maszyny sa w ich interesie bo wtedy kaucja zostaje na ich koncie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz