Wpis z mikrobloga

Nadchodzi zima. No, może nie tak od razu, ale kiedy mam na warsztacie takie projekty, przypominam sobie, że do zimy już bliżej niż dalej ;)

Duża drewniana skrzynka-książka z motywami kojarzonymi z Północą z uniwersum #piesnloduiognia - mroźny krajobraz z wilkorem i czardrzewem, do tego wypukłe, ręcznie rzeźbione i malowane białe gałązki z czerwonymi liśćmi, ozdobne narożniki i "grzbiet" z ozdobnymi plecionkami, rozrzeźbiony w strukturę drzewa. Na wieczku motyw z przejrzystej pasty szklistej imitujący lodową powłokę. Po bokach wypukła imitacja stron metalizowana na chłodny odcień srebra, plus dwa metalowe zapięcia. Wnętrze wieczka zdobione, dno wyklejone filcem.

To chyba jeden z najbardziej pracochłonnych projektów, jakie miałam ostatnio przyjemność wykonywać na zamówienie.

Więcej zdjęć w komentarzach, a więcej moich szpargałów twórczych jak zawsze na #apaturiart ()

#rekodzielo #handmade #diy #tworczoscwlasna #hobby #fantastyka #fantasy #zima #asoiaf #got #gameofthrones #winteriscoming
Apaturia - Nadchodzi zima. No, może nie tak od razu, ale kiedy mam na warsztacie taki...

źródło: Winter 001

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Sierzant_Stuleja: Ten egzemplarz był wykonywany na zamówienie, ale na życzenie mogę ozdobić skrzynkę w podobnych klimatach - zapraszam do kontaktu na PW.

Mam też na stanie trochę projektów dostępnych od ręki, ale ostatnio częściej wykonuję prace na zamówienie :)
  • Odpowiedz
  • 2
@m0rdeczka: Jeśli projekt był zamawiany na prezent, nie podaję konkretnej ceny danego egzemplarza, ponieważ zamawiający może sobie tego nie życzyć ;)

Ale tak ogólnie, ozdobne skrzynki-książki to u mnie zwykle koszt od 300-400 zł w górę, zależnie od rozmiaru, rodzajów i ilości zdobień, czasochłonności wykonania itp. Mniejsze pudełka prostokątne lub kwadratowe - zwykle od ok. 150-200 zł wzwyż, zależnie od projektu.
  • Odpowiedz