Wpis z mikrobloga

#wislakrakow c-----a ta Wieczysta jak nie wiem, bardzo mnie rozczarowali. Bedzie musial Kwiecien dosypac w zimie jak chce miec na pewno ekstraklase.

Wisla zagrala bardzo dobry mecz, choc oczywiscie mankamentow nie zabraklo. Obrona nie liczac gola top, choc raz ze nie mieli za duzo okazji na wykazanie sie, a dwa ze przy golu nie wiem jakie byly zalozenia do roznego, bo chyba cos poszlo grubo nie tak. W pomocy Duda na plus, Carbo na plus choc jeden wylew kosztowal nas gola, Kuziemka IMO bardzo na plus choc Boras sie go czepia, Mekambe bardzo pozytywnie wzial sie za rozgrywanie po przerwie. Fred powinien sobie odpoczac od grania, slabo ze nie ma zmiennikow ale juz chocby Sukiennickiego bym uzyl by Fredowi pokazac ze nie bedzie mial wiecznie skladu przy tskiej grze.
No i Angel - wszyscy widza ze jest problem. Moze to tylko forma, moze cos go boli, moze za bardzo chce. Ale wg mnie jedna rzecz moglby zmienic od zaraz - zaczac szukac partnerow. Wiadomo ze ma najlepszy strzal, ale to jest juz mega przewidywalne, wszyscy wiedza ze bedzie ladowal i poswiecaja cala obrone na blok - skuteczny. To trywialne, ale gdyby od czasu do czasu poszukal kolegi, przy nastepnym strzale mialby wiecej miejsca, bo te zasrance by nie wiedzialy co zrobi.

Nie chce rzucac zadnego fatum, ale Wisla grala juz z cala czolowka i jak dla mnie po prostu gra najlepiej w tej lidze.O dziwo - nawet widac to w tabeli. Jak sie zesraja znowu to juz naprawde nie wiem dlaczego.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kumba: Duda to jest strasznie w---------y piłkarz, chłop wygląda fenomenalnie jeśli chodzi o utrzymanie piłki, drybling, progresywne rajdy z piłką, ale cały czar pryska, kiedy trzeba z tą piłką zrobić coś decydującego - wykonać ostatnie podanie, czy strzelić. Wtedy chłop jest absolutnie żenujący, stąd brak liczb. A dopóki udział chłopa w akcji jest gdzieś jakoś po środku - wtedy wygląda super.
  • Odpowiedz
@kumba: Wieczysta nie grała nic, absolutne zero w drugiej połowie, a w obronie to może pierwsze 20-25 po przerwie im się chciało biegać.

Jak na kadrę za 40 mln / sezon to jest nieśmieszny żart
  • Odpowiedz
@kumba tak z ciekawości jeżeli wieczysta c-----a to kto w lidze dobry? Jak dla mnie z tych meczy które do tej pory graliśmy to Bytom i właśnie wieczysta to najlepsze drużyny. Będę mega zaskoczony jak Wieczysta nie skończy sezonu w top 4
  • Odpowiedz
  • 1
@Ten_co_je_chrupki: wiesz co, to raczej kwestia ze po Wieczystej przy tych nakladach finansowych spodziewalem sie wiecej. Tabela nie klamie, sa czolowa druzyna 1 ligi, ale Polonia 3 dni temu pokazala wiecej z gry. (skonczylo sie to dla niej gorzej ale c'mon, taki gol z roznego kazdemu sie moze przytrafic)
  • Odpowiedz
@kumba Tak też uważam, że Bytom pokazał więcej niż Wieczysta. Wisła grała z wszystkimi drużynami z czuba tabeli poza Rzeszowem to patrząc Tabelowo. Moim zdaniem Bytom, Wieczysta i długo długo nic i później Grodzisk mazowiecki. Będę bardzo zaskoczony jak Wisła, Bytom, Wieczysta nie będą w top 6
  • Odpowiedz