Aktywne Wpisy

cult_of_luna +152
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz
Dzisiaj wracam sobie od koleżanki na Bemowie do samochodu szybkim krokiem, bo zimno, a kurtka jeszcze nie zimowa i widzę trójkę młodych ludzi na ok. koło 20 lat jak we dwóch pchają samochód, a jedyna kobieta w tym towarzystwie próbuje go odpalić - bezskutecznie. Ogarnąłem szybko swoje auto, podjechałem, zaproponowałem, że mam kable i mogę im pomóc jeśli to akumulator padł. Bardzo się ucieszyli, powiedzieli, że już od 40 minut walczą z

Pytanie może głupie może mądre, ale czy wie ktoś jak zachowuje się ten sterownik gdy roleta jest całkowicie otwarta lub zamknięta? Czy odcina napięcie do rolety?
https://sonoff.tech/en-de/products/sonoff-zigbee-smart-roller-shutter-switch-mini-zbrbs
źródło: image
Pobierz@Chris_Karczynski ten sterownik nie wykrywa nic, możesz go dosłownie traktować jak przycisk, jeżeli zwraca informacje, że otwiera/zamyka to napięcie będzie szło na l out, ale jak roleta ma krańcówki to sobie odetnie. Te przyciski przeważnie sobie działają na podstawie liczenia czy już
Działa zarówno przy użyciu chmury Supla, jak i po przestawieniu na lokalny MQTT.