Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że mamy tylu nienawistnych mieszkańców tego pięknego kraju. Ostatnimi czasy w oczy rzucił mi się użytkownik @BobekRobek swoimi wpisami, w których cieszył się niezmiernie, że pracowników Allegro wezwano na powrót do pracy w biurach. Bezrobotny frustrat, który postanowił na Wykopie udawać lekarza.

Myślę sobie: ot, kolejny zwykły dupek. Ale postanowiłem spojrzeć w jego profil i to, co znalazłem, to głowa mała. Pomijam miłość do Konfederacji, nienawiść do kobiet i wieczną zazdrość o wszystko, o czym sam szeroko pisze na swoim profilu, ale najbardziej rozbiło mnie to, jak stwierdził, że Polacy to dno, bo najbardziej cieszy ich krzywda drugiej osoby, a irytuje jej sukces. Takiego poziomu ohydnej hipokryzji szukać ze świecą. Lekarz! Z taką głową.

Strach wyobrazić sobie, co by było, gdyby gość naprawdę był lekarzem, i jeżeli jest choć ziarno prawdy w tej historii, to niesamowicie deprymujące jest to, że koleś, od którego w jakiś sposób mogło zależeć Twoje życie, może jednocześnie tak bardzo Cię nienawidzić tylko dlatego, że masz "lepiej" niż on. Cokolwiek by to miało znaczyć.

#lekarz #praca #bekazpodludzi
sm3rf-m4rud4 - Jak to jest, że mamy tylu nienawistnych mieszkańców tego pięknego kraj...

źródło: Bobek

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@asdeusz-konopielka: tak z czystej ciekawości - czy czytałeś jakiekolwiek materiały lub zapoznawałeś się z badaniami na temat efektywności pracy dom-biuro z naciskiem na wydajność jednostki/zespołu, czy po prostu piszesz tak, bo mentalność niewolnika weszła mocno i przyświeca Ci myślenie "a po co", "a na co to komu" i nasłuchałeś się na wykopie jak to ludzie robią pranie zamiast pracować? :)
  • Odpowiedz
@sm3rf-m4rud4: Zaraz czyli jak zwykły wykopek nienawidzi kobiet i śmieje się z korpo ludków jest w porządku. Ale jak przy okazji jest lekarzem to głowa mała strach się bać, gdzie etyka, od takiego człowieka będzie zależeć twoje życie!

Hipokryzja lvl wykop.

A jak się wejdzie na twoje konto to prezentujesz podobny poziom wykopu, jechanie i śmianie się z inny co ludzi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@dr_Batman: haha, tak, jeżeli piwniczak, który na oczy nie widział świata zewnętrznego i boi się wyjść do sklepu życzy mi jak najgorzej to specjalnie się tym nie przejme. Jeżeli robi to osoba, która jest jakimś urzędnikiem publicznym lub sprawuje funkcję, od której może zależeć... well, cokolwiek - a tym bardziej zdrowie - to jak najbardziej. Uderzyłeś w dobry gwóźdź tylko nie rozumiesz jeszcze dlaczego to zrobiłeś :D

I co to
  • Odpowiedz
@sm3rf-m4rud4:

Sorry, ale hipokryzja lvl wykop.
Ja też przeglądam konta ludzi pod wpisami dotyczących hejtu na lekarzy, ile to niby ja nie zarabiam (gdzie nie mam 1/10 tego za etat co mi się niby przypisuje xD) i jakim jestem darmozjadem oraz nierobem, że w ogóle nie zasługuje na szacunek, a poza tym to jestem idiotą, gdzie ludzie z IT i innych dziedzin zazwyczaj prześcigają mnie intelektualnie - tak, takie wpisy królują
  • Odpowiedz