Wpis z mikrobloga

@okoboji: zasługuje to na znalezisko i niech sie niesie w świat, ja właśnie dobrnąłem tam gdzie się to zaczęło co za p------e uniwersum
  • Odpowiedz
@Faggio: Oglądam w sumie od początku, a przypadkiem kliknąłem, bo Krzysia już od miesięcy nie widziałem na oczy. Konkret odcinek pokazujący chyba lepiej niż jakikolwiek reportaż polskie realia prowadzenia biznesu. Telefon tego gościa z Columbus Energy przejdzie do historii.
  • Odpowiedz
@okoboji: Ten koleś zarzucał jej kontakty za słuzbami wschodnimi, ale z tego co ona mówi, to ten columbus stosuje metody rodem z ruskiej mafii
  • Odpowiedz
  • 13
@incar: dało się wyczuć, że ta Olga chyba odrzuciła jego zaloty bo chłop najpierw jakieś brudy o kochanku wyciąga a później 10x spacer proponuje.
No i jest na koncercie u dentysty, z rodziną i pije p--o xD świr totalny
  • Odpowiedz
@Faggio: Choć powiem szczerze, że słuchając wszystkiego co dziś tu padło z ust Malinkiewicz osobiście nie wierzę w ten projekt. Ona dużo mówi o tym co w labie , ale odnośnie produktu końcowego gubi się na najprostszych pytaniach. Dopiero teraz ten ziomek co dzwoni mówi coś konkretnego.
  • Odpowiedz
@balrog84: Tyle że ona podkreślała kilkukrotnie, że ona nie czuje się dobrze w zarządzaniu, a rozwijaniu firmy. To na czym wg mnie leży to fakt że faktycznie nie mają strikte pomysłu gdzie tą technologię użyć na gotowych rozwiązaniach.
  • Odpowiedz
Choć powiem szczerze, że słuchając wszystkiego co dziś tu padło z ust Malinkiewicz osobiście nie wierzę w ten projekt. Ona dużo mówi o tym co w labie

To na czym wg mnie leży to fakt że faktycznie nie mają strikte pomysłu gdzie tą technologię użyć na gotowych rozwiązaniach.

@balrog84: @olesh: @okoboji: jak jeszcze byłem studentem to miała wykład na PWr (a to było chyba 2017-2018) i już
  • Odpowiedz
Ten prezes Columbusa się kompletnie skompromitował... I niejako udowodnił że to on razem z tym drugim inwestorem rozłożyli Saule i przejęli technologię.

Nic dziwnego że Dziewczyna (Olga?) poszła do sądu..

CBA powinno się zająć tymi panami.
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: Zgadza się.

Jak poważny człowiek, dużej firmy, jest na żywo w programie i jedną z pierwszych rzeczy, które zarzuca swojemu oponentowi jest wypomnienie kochanka, to jednak jest coś na rzeczy. Musi tam być jakaś duża prywata, dużo niejasności.

Chyba, że facet rzeczywiście wypił parę piw na jakimś koncercie i trochę nie panuje nad tym, co mówi.

@balrog84 Swoją drogą jej sposób wypowiedzi, jakaś prezencja jest daleko jest od
  • Odpowiedz
@Serghio Ja nie rozumiem jak ktoś taki może być prezesem spółki giełdowej jak Columbus..
()

A rozważałem zakup akcji.. ech..
Straciłem jakikolwiek szacunek do
  • Odpowiedz
@Serghio: Ja mam z nią taki problem, że w każdej wypowiedzi słyszę bezkrytyczną wiarę w komercjalizację. Nie neguje, że technologia działa tak jak opisuje, lepsza wydajność, zwłaszcza w gorszych warunkach oświetlenia itd., ale może to w ogóle nie ma racji bytu na rynku, poza zastosowaniami militarnymi i gadżetami, może też w kosmosie. Z tego co pamiętam ogromnym problemem była trwałość. Z modułami PV na dachy nie ma szans konkurować i
  • Odpowiedz
@balrog84: ale z drugiej strony to się nieco zgadza z jej narracją, przynajmniej tak to odebrałem, w skrócie "nie znam się na biznesie, jak coś sprzedać, znaleźć komercyjne zastosowanie, ale umiem zrobić coś nowego, innowacyjnego, co działa" - po prostu potrzebowała uczciwych ludzi do współpracy, ale w dużym biznesie raczej takich nie ma
  • Odpowiedz