Wpis z mikrobloga

@breakdown1: Wiadomo, że d--a piecze jak się widzi jakieś Intele i inne truchła rosnące po 50% ale XTB to dobry papier na lata i w końcu odda na pewno jak się pojawi jakieś info o krypto np. To moja największa pozycja i pewniej się czuje z nim w portfelu niż z jakimiś śmieciuchami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@breakdown1: sprzedalem tesle chwile po tym jak odbila po trzymaniu przez pol roku na minusie. Teraz widze ze w-------m sie chwile przed metą, tutaj bedzie tak samo jak sprzedasz
  • Odpowiedz
@breakdown1: jesli uwazasz ze xtb to nieudany eksperyment w twoim portfolio to sprzedawaj. ale zakladam ze z jakiegos powodu kupiles ten papier, czy te powody dalej istnieja/sa dla ciebie wazne? jesli tak to nie ruszaj bo nic sie nie zmienilo.
  • Odpowiedz
@breakdown1: jak czegoś nie jesteś pewny to albo jeszcze raz przeanalizuj fundamenty albo wjeżdżaj po kule w etf na cały świat. To nie jest porada inwestycyjna ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@breakdown1 74 na xtb trochę wysoko zapięte ale wydaje mi się że odda nawet szybciej niż później. Prędzej to Dino smieciucha bym zredukował ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wiadomo tyle ekspertów ile ludzi, bądź wierny swoim przekonaniom
  • Odpowiedz
  • 0
@chlop784 nie uważam, że to nie udany i na pewno jest to dobra longrunowa pozycja, pytanie czy już w tym momencie warto go mieć, czy te pieniądze by lepiej nie popracowały w innym miejscu, a do xtb wróciłbym później
  • Odpowiedz
  • 1
@Jawo94 Dino to już taka typowo longrunowa pozycja, spółka rozwija się bardzo dynamicznie i prędzej czy później zyski to odzwierciedla

Obecnie kupuje sobie z każdej wypłaty po 20-40 akcji i nie patrzę na cenę. Za kilka lat zobaczymy jak będą wyglądały zyski spółki gdy wszystko nie będzie pchane w rozwój i stawianie nowych sklepów jak obecnie

Btw. 147 nowych sklepów w pierwszym półroczu 2025.. sick!
  • Odpowiedz
@breakdown1 mam tylko 50 akcji XTB po 73 i też już mnie męczy coś czuje ze znowu po wynikach będzie zwała ale znając życie jak sprzedam to odbije więc na razie trzymam śmieciucha i pewnie będę dokupował po 70 i niżej na razie kiszonka.
  • Odpowiedz