Wpis z mikrobloga

✨️ Masowe zwolnienia w korporacji - co robić?
#pracbaza #praca #korposwiat

W mojej pracy zaczęły się masowe zwolnienia, nigdy nie przypuszczałem, że może dojść do takiej sytuacji. Raczej wcześniej odbywało się to w formie blokowania rekrutacji, bądź nieprzedłużania czasowych umów o pracę. Firma niszowa, ale duży gracz na rynku, raczej stabilna praca (tak mi się wydawało)
Aktualnie przy każdym końcu miesiąca leci 10-15 osób, z różnych obszarów, z różnym stażem i doświadczenie. Nieznany jest "klucz" zwolnień. Nikt nie zapowiada, nikt nie ostrzega. Przychodzą i zabierają ludzi jak na ścięcie, poza wiadomościami na socialmedia, nigdy już tych osób nie widzisz.
Targają mną różne emocje, jestem przerażony, zawiedziony i uczucie jakby ktoś mi dał w twarz.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jak co robić? Czekać na swoją kolej xD nie żeniłeś się z firmą, zakładam że nie jest to jedyna firma w tej branży na rynku więc rozglądaj się już za podobną pracą i ułatw im decyzję zwalniając się zanim oni cię zwolnią, proste
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Moja rada to: intensywnie się rekrutuj, sprawdzaj co na rynku, popracuj nad cv, i nie martw się na zapas.
Sam już na początku 2024 zobaczyłem że moje korpo jest źle zarzadzane, że tracimy kontrakty i przegrywamy rywalizację o nowe, i zacząłem szukać. Znalazłem po dopiero po 8 miesiącach, ale byłem wybredny.

Polecam kanał yt: life after layoff, zwłaszcza Starsze filmy. Ziomek opowiada jak się przygotować i jak rozpoznać znaki
  • Odpowiedz