@mirko_anonim ciężko powiedzieć, ale pierwsze oznaki wypalenia najczęściej widać po 2 latach. Przynajmniej u mnie tak było. Jeśli wtedy nie zadba się o związek to raczej lipa.
@mirko_anonim: ciężko powiedzieć. To zależy od związków... Kiedyś zrobiłem tu ankietę, gdzie zapytałem czy po rozstaniu uważacie, że było widać jego powody już wcześniej. I jeśli dobrze pamiętam, zdecydowana większość odpowiedziała "tak". Z czym osobiście się zgadzam.
Więc jeśli jesteś w związku, któremu pisany jest koniec, to powody rozstania już widzisz :)
@mirko_anonim: W sobotę wziąłem ślub a w poniedziałek żona chciała już rozwodu ¯\(ツ)/¯, na szczęście poszła po rozum do głowy i tak pchamy ten wózek już 5 rok (⌐͡■͜ʖ͡■), co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu wpadają jej głupie pomysły do główki ¯\(ツ)/¯
Kryzys przychodzi, kiedy ze soba żyjecie, a nie jedynie spotykacie sie. Bycie zakochanym = bycie mało krytycznym. Po okresie wzajemnego idealizowania się przychodzą pierwsze próby - większe kłótnie, trudne wydarzenia w życiu. Tutaj cała na biało wchodzi rzeczywistość.
@mirko_anonim: Pierwszy tak mniej więcej po dwóch latach. Mieszkaliśmy już wtedy razem i dodatkowo trochę problemów różnego typu narosło i przez jakiś czas mieliśmy gorszy czas. Drugi jakoś po 6 latach. Oba udało nam się przetrwać i dalej jesteśmy razem.
@mirko_anonim kryzys czy różnica charakteru nie musi prowadzić do rozstania rozwodu , najważniejsze żeby umieć rozmawiać i jakoś razem przejść problemy , takiego zwiazku żeby się nie pokłócić nigdy to nie będziesz miał z nikim Jeśli dla ciebie kryzys = rozstanie to masz unikający styl przywiązania i tacy faceci nie są długo z żadną , Znam takiego faceta który z każdą jest po 2 lata czyli dopóki jest fajnie
@mirko_anonim: jeśli pierwszy kryzys oznacza rozstanie lub rozwód to powodzenia w życiu jako takim...
Może poprostu cierpi a unikający styl przywiązania tacy facet są z kimś tylko do momentu jak jest dobrze , przy pierwszych problemach ewakuacja , sama znam takiego 35 lat i chyba już 10 ta laska z każdą był po 2 -3 lata max Są poprostu ludzie którzy z problemami radzą sobie przez ucieczkę bo
@mirko_anonim co rozumiesz przez kryzys? Bo wg mnie pierwszy kryzys w związku to raczej następuje po 15 czy 20 latach gdy ludzie się starzeją i zaczynają w związku z tym łapać kompleksy jakieś albo coś co działało wcześniej już nie działa bo np. nie ma dzieci w domu czy zdrowie nie to co kiedyś. Wtedy ludzie potrafią być trochę słabsi np. niektórzy wtedy pragną potwierdzenia poza związkiem że nadal są atrakcyjni,
Pierwszy tak mniej więcej po dwóch latach. Mieszkaliśmy już wtedy razem i dodatkowo trochę problemów różnego typu narosło i przez jakiś czas mieliśmy gorszy czas. Drugi jakoś po 6 latach. Oba udało nam się przetrwać i dalej jesteśmy razem.
@moanira: z ciekawości ile te kryzysy trwały? I kryzys to np dużo kłótni czy co
Pytanie do par. Po jakim czasie najczęściej przychodzi w związku pierwszy kryzys/rozstanie/rozwód?
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Kiedyś zrobiłem tu ankietę, gdzie zapytałem czy po rozstaniu uważacie, że było widać jego powody już wcześniej. I jeśli dobrze pamiętam, zdecydowana większość odpowiedziała "tak". Z czym osobiście się zgadzam.
Więc jeśli jesteś w związku, któremu pisany jest koniec, to powody rozstania już widzisz :)
Jeśli dla ciebie kryzys = rozstanie to masz unikający styl przywiązania i tacy faceci nie są długo z żadną ,
Znam takiego faceta który z każdą jest po 2 lata czyli dopóki jest fajnie
Może poprostu cierpi a unikający styl przywiązania tacy facet są z kimś tylko do momentu jak jest dobrze , przy pierwszych problemach ewakuacja , sama znam takiego 35 lat i chyba już 10 ta laska z każdą był po 2 -3 lata max
Są poprostu ludzie którzy z problemami radzą sobie przez ucieczkę bo
Też racja, czyjeś zabawy też nie powinny być kosztem kogoś innego
@ElenaRain: i ile tak wytrwaliscie w poprzednim związku?
@moanira: z ciekawości ile te kryzysy trwały? I kryzys to np dużo kłótni czy co