Wpis z mikrobloga

Każdy pisze, abym nie jeździł samochodem, szkoda tylko, że nikt nie napiszę o alternatywach.

To, coś w rodzaju: Twoje szczęście jest mniej ważne od szczęścia innych.

Fakt, nie jestem dobrym kierowcą, ale to nie zmienia faktu, że przy obecnych warunkach pogodowych i dużym dystansie, mógłbym jedynie rzucić pracę. Tego oczekujecie?

Jestem słabym kierowcą i dla bezpieczeństwa innych powinienem przestać jeździć.

Ciekawi mnie czy ktoś by dla mnie zrobił to samo...

#neet #przegryw
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tomm23: kto ci pisze takie rzeczy ? Jeździ jak najwięcej się da. Chodzby i bez celu.
Poćwicz sobie w miejscach gdzie mały ruch
  • Odpowiedz
@StrzelamZucha95: Próbowałem, a wręcz dojeżdżałem w ten sposób do pracy przez 3 lata. Wszystko jest do przeżycia.
A tak poza tym to chłop prosił o alternatywy nie podając swojej sytuacji lokalizacyjnej, więc czemu miałbym zakładać że mieszka na zadupiu?
  • Odpowiedz
@MlodyCezar: skoro chłop pisze, że korzysta z samochodu by dojechać do pracy, to jest zapewne na tyle rozgarnięty żeby wiedzieć, że w mieście często korzystniejszy jest bus, tramwaj albo rower, chyba że jeździ samochodem z zamkniętymi oczami i nigdy nie widział takich wynalazków. Pisze o braku alternatyw w transporcie do pracy, a mieszkając na wsi jedyne na co można liczyć rano to 2 autobusy przepełnione dzieciakami jadącymi do szkoły, i
  • Odpowiedz