Wpis z mikrobloga

Czasami zastanawiam się jaki byłby sens bronienia Polski jeżeli np. ruscy by najechali. Przecież patrząc na to, ile ludzi chciałoby powrotu PRLu bo hehe synek kiedyś to było czy ma tak mocno zakrojoną miłość do Rosji, że pewnie by z nimi kolaborowali przy pierwszej lepszej okazji to lepiej byłoby stąd uciekać i patrząc na to, jacy są ludzie to ja się nie dziwię że spora część Polaków wybierała ucieczkę z rodziną do USA/Brazylii/Australii itd. Szkoda umierać za #polskieonuce

#wojna #rosja #ukraina
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 243
@kerfusuwu za to ze Polska dała mi na prawde wygodne życie przy średnim wykształcenie i średnich zdolnościach. Nie brakuje ni, mogę oszczędzać jeżdżę sobie na wakacje zagraniczne co roku. Polska to świetny, bezpieczny i dający możliwości kraj.
  • Odpowiedz
  • 0
@Nietaki5: napisałem przecież "jaki byłby sens". Nie zakładam by miałoby się cokolwiek wydarzyć przez długi czas choć przy atomówkach to uj wie. Wolałbym ratować swoje życie i najbliższej rodziny niż gnić w okopie.
  • Odpowiedz
@NieoznaczonaReklama może tak jeśli ruscy by na prawde weszli to nie byłoby sensu bronić bo to by znaczyło ze jesteśmy na prawde słabym krajem bez możliwości ogarniec sie o obecnej sytuacji. Tym bardziej podziwiam Ukraincow ze bronią swojego państwa które tak bardzo w wielu sektorach zawodzi.
  • Odpowiedz
@NieoznaczonaReklama: nie tyle ginac, co zabijac kacapskie kiblokrady, jesli odwaza sie nas napasc. Lepiej wlaczyc i ich wytepic niz wszystko porzucac i uciekac przez reszte zycia.
CO i tak moze byc malo skuteczne, bo w NATO bedzie mobilizacja do poslkich sil zbrojnych.
  • Odpowiedz
@kerfusuwu Jeśli oglądasz historię realna to tam od dawna mówią, że taki zwykły Mireczek jak ja czy Ty przeżywa maks tydzień.

A jak masz minimum przyzwoitości to nie jesteś zadymiarzem to w kraju obok możesz żyć jak pączek w maśle. Nie mniej - od czasów I wojny światowej, zawsze najkorzystniej na wszystkim wychodzili emigranci.

Chyba największy „minus” to fakt, że Twojego poświęcenia nie będą mogły wykorzystać kolejne pokolenia polityków typu Macierewicz,
  • Odpowiedz