Aktywne Wpisy

arinkao +2
Zastanawiam sie nad nowym kontem bankowym w Bank Pekao (z żubrem), po kilkunastu latach opuszczam Alior za wysokie ceny prowadzenia ROR i za kartę, w sumie 22zł.
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
źródło: Bez nazwy
PobierzJakie według was są sensowne auta w przedziale 40 000 - 50 000? Segment C, kompakt. Chodzi oto żeby auto były z tych niepsujących się jakoś specjalnie i porządna blacharka w ocynku. Silnik benzyna turbo około 150 koni żeby to jechało bo współczesne kompakty widzę 1200-1300 ważą.
#samochody #motoryzacja #kierowcy
#samochody #motoryzacja #kierowcy

#zdrowie #jedzenie #warzywa #owoce
Czy wy też to zauważyliście? czy to tylko coś ze mną jest nie tak? Chodzi o żarcie kupne, a dokładnie warzywa i owoce, wydaje mi się że te kupne w ogóle są nie jadalne, bez smaku, są duże i mają w sobie tylko dużo wody, smaku zero, a często jest tak że smakują ohydnie, zauważyłem że takie coś dzieje się od kilku lat, jeszcze 5-6 lat temu pomidor, ogórek ze sklepu miał smak, często też groszek, kukurydza czy fasola z puszki jest jakaś popsuta, czy nawet z dziurami i robakami, tak jakby zaczęto walić jakieś resztki dla krajów trzeciego świata do polskich sklepów. Jabłka to jakieś odleżyny magazynowe smakują jakby gniły gdzieś na dnie statku rok czasu, z kartofli cieknie woda a smaku brak, kapusta kiszona nie smakuje w ogóle jak kapusta, a często jeszcze ma dziwny posmak jakby była odrzutem z początku produkcji kiedy maszyny po postoju się czyszczą itd. itd. itd.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Efekt industrializacji produkcji żywności: smak i jakość zostały poświęcone na rzecz wyglądu, ceny i trwałości.
Jak ktoś sobie hoduje pod domem bez n-----------a nawozami, to wciąż można zjeść pomidora, który ma gęsty miazsz w środku i jest pełen smaku itd.
Sam jak mam możliwość to biorę ile mi dają warzyw i owoców, które ktoś hoduje dla siebie i różnica jest kolosalna..
Natomiast nie należy tutaj generować jakichś teorii
Puszki jakościowo są ok, nie trafiłem żadnych gorszych z dziurami.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Sklepowe prawie sama woda, a ostatnio zwykłe jeszcze jakiś dziwny posmak zostawiały, da się zjeść ale po spróbowaniu nie dałem rady wszystkich (1 kg zwykłych + 250 g mini), inni w domu też się nie rzucali, poszły na sos. Z ogródka normalne pomidorowe i pachnące, zjedzone z
@mirko_anonim: Długość chorowania nie ma znaczenia, zmiany neurologiczne są trwałe.
Aczkolwiek różnica pomiędzy zwykłym sklepowym a ze swojego ogródka zawsze będzie jakoś wyczuwalna.
jedzenie w fast foodach w uk jest takie nijakie, w smaku bardziej tekturowe niż smak warzyw, zauważyłam jak bardzo jest kiepskie, kiedy zjadlem bułkę z subwaya w polsce, potem w macu w hiszpanii - gdzie wszystko miało swoj smak.
nawet jak gdzieś jemy nie w fast foodzie, to w sezonie zimowym w uk jakakolwiek sałatka smakuje jak woda.