Wpis z mikrobloga

Witajcie : > ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

polonez polonez everywhere polonez XD

Poczyniłem wpis o Polonezie Sanitarce czy tam Van - link alternatywny -- nieco mniej znanej serii prototypów dostawczych poldów mających służyć jako sanitarki. Ostatecznie za nie służyły Cargo ; )

Miłego dnia i udanej niedzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

#autakrokieta #samochody #motoryzacja #fso #polonez #recenzex
SonyKrokiet - Witajcie : > ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

polonez polonez everywher...

źródło: FSO Polonez Sanitarka prototyp przod KOLOR

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Takie karawany to była jakaś seryjna produkcja czy "samoróbki"?

@Gieekaa: Produkują karawanów z tego co pamiętam ogólnie zajmowała się zewnętrzna firma która już coś tam po swojemu robiła. @SonyKrokiet Jeśli dobrze pamiętam to z tą sanitarką chyba była taki problem, że ona za krótka byla koniec końców.
  • Odpowiedz
  • 0
Produkują karawanów z tego co pamiętam ogólnie zajmowała się zewnętrzna firma która już coś tam po swojemu robiła.

@Cztero0404: dwie firmy, Bella i Bautex

Jeśli dobrze pamiętam to z tą sanitarką chyba była taki problem, że ona za krótka byla koniec końców.

@Cztero0404: nope, za mocno trzęsły pacjentem czy lekarzem i konstrukcja miała tendencję do rozdzielania się; podobnie ma Truck, z tym że jak go przeładowywano, a Sanitarka
  • Odpowiedz
nope, za mocno trzęsły pacjentem czy lekarzem i konstrukcja miała tendencję do rozdzielania się; podobnie ma Truck, z tym że jak go przeładowywano, a Sanitarka ten ciężar miała ciągle (ważyła około 400-500 kilo więcej od Trucka)

@SonyKrokiet: O fajnie, że to napisałeś. Bo widzisz, ja na przykład miałem okazję gdzieś przeczytać lub usłyszeć już nie pamiętam bo trochę czasu temu to było, że te polonezy były zbyt krótkie w stosunku
  • Odpowiedz
nie wiem skąd to info że były krótsze, 125p w kombi miał 4.23 metra długości jakoś, prototypowe Polonezy Sanitarki około 4.6 metra długości XD

@SonyKrokiet: Obstawiam, że usłyszałem to gdzieś najszybciej na jednym z kanałów motoryzacyjnych polskich MotoBieda, Złomnik, Muzeum czegoś tam albo coś takiego XD
  • Odpowiedz
to wiele wyjaśnia XDDD

@SonyKrokiet: Słuchaj, ja to traktuję w formie rozrywki tak i też czasami łapię się za głowę co oni tam gadać potrafią XDDD Też na przykład mówią, że robienie karetek na Lublinie się nie udało bardzo często, ale czy ja wiem tak naprawdę. Widziałem w swoim życiu całkiem sporo karetek robionych na tych autach i to raczej byla kwestia tego, ze po prostu renault master, ford tranist,
  • Odpowiedz