Jestem behapowcem w pewnej firmie. Nadzoruję ponad 200 pracowników. Powiem tak. Kierowcy ciężarówek to są największe matoły z jakimi w życiu pracowałem. Większość z tych ludzi ma problem z pisaniem i czytaniem a ja muszę ich uczyć zasad BHP i bezpiecznej jazdy. Nie da się! Chociaż bym wychodził z siebie i stawał obok, to się nic nie da. Im się mózgi resetują metr za progiem sali szkoleniowej.
@kuba-rozpruwa wlasnie tez sie kiedys nad tym zastanawialem. Przeciez samo zdanie egzaminu prawa jazdy na C + E jest dosc trudne, a prawka raczej nie kupili ( w kraju czy tam za granica). I doszedlem do wniosku - z obserwacji u siebie w pracy, ze zauwaz to sie tyczy w zasadzie wylacznie ludzi urodzinych przed rokiem 89'. O co Wiec chodzi? Ci ludzie najczesciej dostali prawko a: jeszcze za komuny, a
@kendziu666: Jest jak mówisz, ludzie urodzeni w 1989r dostali prawko za komuny razem aktem chrztu. Ludzi urodzonych w 1984r już nie dotyczył pobór do wojska. Ale to oni są głupsi od ciebie xD
Zdanie jakiegokolwiek prawa jazdy nie jest trudne moim zdaniem.
@wezsepigulke jesli twoja wiedza na temat prawa jazdy jest podobna do wiedzy na temat sluzby wojskowej, to w zasadzie mona Ciebie I twoj komentarz w-----c do smieci. Za wiki: Obowiązkowa zasadnicza służba wojskowa w Polsce została zawieszona od 1 stycznia 2010 roku, a ostatni pobór odbył się w 2008 roku.
@kendziu666: Tylko jaka była praktyka to możesz znać jedynie z opowiadań starszych kolegów. Z mojego rocznika ze szkoły średniej NIKT ze znajomych już nie poszedł do wojska, jeśli tego aktywnie nie chciał. Ja komisję kwalifikacyjną miałem w 2001r, szkołę skończyłem 2004, nikogo nie wzięli. Może inaczej to było wśród uczniów którzy karierę naukową zakończyli po zawodówce. Nawet jeśli już kogoś wzięli, to były czasy absolutnego upadku wojska w PL i
@wezsepigulke Dokładnie, mnie to dosłownie mózg rozsadza jak widzę jakie Polscy drajwerzy pytania chociażby o zabezpieczenie ładunku zadaja, żadnej wiedzy teoretycznej, null. Tymczasem ja przez ponad rok w Niemczech wbijalem teorie z samego zabezpieczenia ładunków, wiedzy z oznaczeń, pasów, mat antypoślizgowych, formellów, działań matematycznych do obliczania Lastgewicht i Lastverteilung i mam zarabiać te same pieniądze co ci kretyni jak wrócę do kraju mimo że moja wiedza jest około 100x bardziej zaawansowana.
@kuba-rozpruwa: Nie możesz mieć telefonu w rece, możesz mieć gruszke cb radia(cześć krajow) możesz jeść, pić gotować, grzebać w tyłku, możesz używać nawigacji, grzebać w ekranie pojazdu jeżeli ma. Ten przepis powinien raczej dotyczyć wszystkiego co rozprasza zamiast strikte telefonu, ja jestem ciekaw co jeżeli np grzebiesz w telefonie na uchwycie na szybie, kiedyś miałem w holandii patrol i patrzyli na mnie krzywo, ale nie mam nawigacji wiec jakoś musze
@Mawid_Dotyka ja się w szkole naogladalem tyle mielonki drogowej że od kiedy jeżdżę dużym to jeszcze nie miałem telefonu w ręce w trakcie jazdy. Po prostu nie. Ni chuia
@kuba-rozpruwa: jestem kierownikiem na budowie i kierowcy to brakujące ogniwo ewolucji. Są wyjątki ale z kim nie rozmawiam to można nie wyjsc z podziwu co potrafią odjaniepawlić na budowie.
@wezsepigulke: Rozszerzę wypowiedź. Absolutne zniesienie możliwości robienia prawa jazdy w wojsku zakończyło się w 1992 roku kiedy powstały PORD-y które w 1998 roku po reformie administracyjnej zamieniły się w WORDy. Wtedy dość mocno utrudniono zdanie prawka kat. C i ogólnie ujednolicono zasady zdawalności prawka. W wojsku zdawał to każdy tłuk. Mój ojczym rocznik 71 był pierwszym rocznikiem który nie załapał się na darmowy kurs.
Jestem behapowcem w pewnej firmie. Nadzoruję ponad 200 pracowników. Powiem tak. Kierowcy ciężarówek to są największe matoły z jakimi w życiu pracowałem. Większość z tych ludzi ma problem z pisaniem i czytaniem a ja muszę ich uczyć zasad BHP i bezpiecznej jazdy. Nie da się! Chociaż bym wychodził z siebie i stawał obok, to się nic nie da. Im się mózgi resetują metr za progiem sali szkoleniowej.
Zdanie jakiegokolwiek prawa jazdy nie jest trudne moim zdaniem.
Za wiki:
Obowiązkowa zasadnicza służba wojskowa w Polsce została zawieszona od 1 stycznia 2010 roku, a ostatni pobór odbył się w 2008 roku.
Oznacza to, że:
Tymczasem ja przez ponad rok w Niemczech wbijalem teorie z samego zabezpieczenia ładunków, wiedzy z oznaczeń, pasów, mat antypoślizgowych, formellów, działań matematycznych do obliczania Lastgewicht i Lastverteilung i mam zarabiać te same pieniądze co ci kretyni jak wrócę do kraju mimo że moja wiedza jest około 100x bardziej zaawansowana.
Ten przepis powinien raczej dotyczyć wszystkiego co rozprasza zamiast strikte telefonu, ja jestem ciekaw co jeżeli np grzebiesz w telefonie na uchwycie na szybie, kiedyś miałem w holandii patrol i patrzyli na mnie krzywo, ale nie mam nawigacji wiec jakoś musze