Aktywne Wpisy

tojapaweu +147
Lista samochodów, którymi jedzie Janusz - niedzielny kierowca albo dziadek z refleksem slow-motion.
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Beszczebelny +368
Wyobrażacie sobie jak czuje się turysta nie z Polski w naszych sklepach? xDD
Przecież jak ja bym był gdzieś na jakieś Malcie czy gdziekolwiek i widział takie cenówki, potem przy kasie zupełnie nic się nie zgadza z tym co myslałem, że zapłacę to bym miał ten kraj za grubo pokręcony.
My ledwo ogarniamy o co chodzi w Żabce i Biedronce,a co dopiero ktoś z innego kraju xD
Powinna być JEDNA cena na
Przecież jak ja bym był gdzieś na jakieś Malcie czy gdziekolwiek i widział takie cenówki, potem przy kasie zupełnie nic się nie zgadza z tym co myslałem, że zapłacę to bym miał ten kraj za grubo pokręcony.
My ledwo ogarniamy o co chodzi w Żabce i Biedronce,a co dopiero ktoś z innego kraju xD
Powinna być JEDNA cena na
źródło: Screenshot 2025-10-29 at 14-27-51 cenówki w biedronce - Szukaj w Google
Pobierz

Górski tramwaj zwany elektriczką (TER), zelektryfikowana kolej zębata (Štrba - Štrbské Pleso) i kolejka terenowa (Stary Smokowiec - Hrebienok) a to wszystko skomunikowane z normalnymi liniami kolejowymi (przez które jadą pociągi krajowe i międzynarodowe) i jakimiś dowozowmi autobusami z okolicy (。◕‿‿◕。)
Czego chcieć więcej?
Wyobraźcie sobie jakby coś takiego i u nas było? Choćby w okolicy Zakopanego?
#gory #slowacja #tatry #pociagi #kolej #tramwaje #komunikacjamiejska #zakopane #podroze
źródło: temp_file5811645891858704986
PobierzWięc wychodzi że na tym górskim tramwaju i kolejce do ze Szczyrby do Szczyrbskiego Jeziora można rowery.
Poczytaj o linii kolejowej Nowy Targ- Sucha Góra, która w wariancie południowym biegłaby pod Tatrami.
Niestety wybrano wariant "północny".
Oczywiście sama linia to już historia i można jej śladem tylko rowerem się przejechać.
Byłem na wiosnę i polecam bo widokowo jest ładnie.