Wpis z mikrobloga

#przegryw #pracbaza Jak zdobyć pracę w tym kraju, jeśli na każde stanowisko, gdzie wysyłam CV jest >100 kandydatów? Niemal wszędzie w pytaniach pracodawcy o doświadczenie jestem w tyle, bo zaznaczam do 1 roku (zgodnie z prawdą, 7-8 miesiecy doswiadczenia w biurowych pracach). Jedyne gdzie jestem w topce to pytanie o wykształcenie, bo magister jest na samym szczycie i średnio max 5% ludzi ma więcej ode mnie tylko. W pytaniach o zarobki zaznaczam 5000-7000 netto. Aplikuję do Warszawy, więc nie dam 3000-4000, bo za tyle mogę mieszkać pod mostem. Szanujmy się.
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Felixu: No to mają dużo chętnych i wybiorą kogoś po prawie i z większym doświadczeniem. Poza tym prezencja też ma pewne znaczenie. Jakąś julka ma większe szanse niż przeciętnych chlopak przy podobnych kwalifikacjach.
  • Odpowiedz
@Isouwa: ale ja nigdzie nie neguje, ze warszawa czy inne top5 to c-----e miasta do zycia. sa najlepsze - jak Cie stac. myslisz, ze 26 letniego magistra bez zadnego doswiadczenia (bo stazu/praktyk nie mozna nazwac, tego od ciebie studia wymagaja) jest w stanie sam sie utrzymac? ile to jest 5k netto powyzej 26 roku zycia? pewnie grubo ponad 6k brutto. powodzenia w znalezieniu takiej roboty nie majac praktycznie zadnego doswiadczenia.
  • Odpowiedz
@okfmale: W mniejszym mieście nie ma pracy takiej, żeby pasowało do prac biurowych. Wy naprawdę nie zdajecie sobie sprawy z tego, że poza miastami wojewódzkimi nie ma prac administracyjno-biurowych . Felixu może pójść na Orlen wkładać hot-dogi do bułek, ale co mu z takiej roboty? Nic. A pójdzie na asystenta biura w Wawie? Już coś liznął pracy biurowej. To nie jest to samo, nie rozumiecie realiów życia w Polsce powiatowej.
  • Odpowiedz
@Isouwa: no tak, bo przeciez w powiecie sa tylko fabryki smrodu i azbestu. jestes tak samo odklejony w druga strone tak jak niby ja, dalsza dyskusja nie ma sensu. pozdrawiam z powiatowego 20k
  • Odpowiedz
@okfmale: A ile masz ofert prac biurowych w powiatowym 20k? 2? No to zajebiście, machającypapież.jpg A znajdziesz sobie partnerkę/roksę? Nie? Ciekawe dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Polska powiatowa to syf i tyle.
  • Odpowiedz