Wpis z mikrobloga

#przegryw #pracbaza Jak zdobyć pracę w tym kraju, jeśli na każde stanowisko, gdzie wysyłam CV jest >100 kandydatów? Niemal wszędzie w pytaniach pracodawcy o doświadczenie jestem w tyle, bo zaznaczam do 1 roku (zgodnie z prawdą, 7-8 miesiecy doswiadczenia w biurowych pracach). Jedyne gdzie jestem w topce to pytanie o wykształcenie, bo magister jest na samym szczycie i średnio max 5% ludzi ma więcej ode mnie tylko. W pytaniach o zarobki zaznaczam 5000-7000 netto. Aplikuję do Warszawy, więc nie dam 3000-4000, bo za tyle mogę mieszkać pod mostem. Szanujmy się.
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Average-CottonWorld-Enjoyer: przeciez latwo zweryfikują czy kłamiesz, poproszą cie o papiery z firm gdzie niby pracowałeś to co zrobisz jak tego nie masz, bo zmyslales? Albo sami zadzwonią do firmy zweryfikować czy tam pracowałeś. Pracodawcy to nie idioci o 80iq.
  • Odpowiedz
przeciez latwo zweryfikują czy kłamiesz, poproszą cie o papiery z firm gdzie niby pracowałeś to co zrobisz jak tego nie masz, bo zmyslales?

@Felixu: dlatego możesz powiedzieć że pracowałeś na b2b. na b2b nie ma żadnych papierów poza umowami
  • Odpowiedz
  • 4
@tubkas12: człowieku ja się nie znam na prowadzeniu działalności gospodarczej xD. To zadadzą pytanie jak pan prowadził firme czy jakieś inne szczegóły, a ja jedyne co będę mógł zrobić to machajacypapiezjpg.
  • Odpowiedz
@Felixu: powiem ci jak socjopata i to trochę wynika z teorii gier - w takich sytuacjach jak mówisz (nie mówię konkretnie o b2b a ogólnie) lepiej ogólnie mitomanić bo w najgorszym razie ktoś cię skompromituje jak piszesz ale za to się nie idzie do paki, a w najlepszym znajdziesz robotę. znowu jak nie spróbujesz w ogóle to masz i tak najgorszy scenariusz.

najlepiej pół mitomanić czyli jak masz 6 miesięcy
  • Odpowiedz