Wpis z mikrobloga

Jestem fanatykiem Stalkera, cały dom …
Cały czas czekam aż gra będzie zdatna do użytku. Czy to już ten moment? Mam ją zainstalowaną prawie rok na dysku, a nawet raz jej nie uruchomiłem.
#stalker
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akuzativ94: od premiery sporo już naprawili. A w tym tygodniu ma wejść nowy patch - poza różnymi poprawkami wreszcie wprowadzają noktowizję i lornetkę. Ja pewnie poczekam ze dwa tygodnie na update modów i kolejny raz przejdę ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@ch1va5: o to w tym tygodniu ma byc ten 1.6? To w takim razie czekam jeszcze.
Jaki polecasz poziom trudnosci? Normalny czy wysoki? Oryginalne Stalkery zawsze przechodzilem na mistrzu. Slyszalem, ze przeciwnicy na trudnym to straszne gabki na pociski, co mocno psuje rozgrywke.
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: pierwsze przejście robiłem na średnim, żeby bardziej skupić sie na fabule a nie na przeżyciu. Kolejne już biegałem na najwyższym, ale z modami na QoL.
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: Sensowne itemki miało się od pierwszej minuty. Dopóki przeciwnicy nie biegali w egzoszkieletach, tak startowy pistolet z ppanc gasił światło każdemu jednym strzałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przeszedłem po premierze na najtrudniejszym, licznik smierci miał z 70/80 zgonów, ale nie było jakoś frustrująco. Gąbki na pociski też nie było, zmodowałem ilość HP mutantów. Zaczekałbym na premierę 1.6, mają przerobić nadmiar kiełbas w schowkach :D
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: ja czekam na pierwsze DLC, wtedy gra może być zdatna i wypchana tymi ficzerami które chcą wprowadzić do końca roku + pewnie jeszcze będą łatać w przyszłym roku
  • Odpowiedz
  • 0
@HrabiaJasniePan: szczerze mówiąc aż tak mi na niej nie zależy. Jaką fabułę miał SHoC? Latanie od laboratorium do laboratorium po dokumenty i kazdym takim wypadzie kilka zdań na temat tego co odkryliśmy. CS? Też śmiech na sali. Jedynie CoP miał jako taką fabułę ale bez rewelacji. Dla mnie te gry stały zawsze klimatem, ogniskiem z wódą w łapie, a fabuła była obok. Fabuła nigdy nie była motorem napędowym tej serii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Umeraczyk: na DLC bym za szybko nie liczył. Wprowadzenie głupiego noktowizora im zajmuje tyle czasu. Jeżeli to ma być jakieś rozbudowane DLC, a nie pakiet 3 misji, to raczej z rok trzeba poczekać jeszcze. Ja tyle cierpliwości nie mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: nie no, brak fabuły może trochę odpychać, ale w sumie tu chodziło o to, że tworzymy awatar i sami poniekąd "piszemy" fabułę. Dla mnie nie jest to zły zabieg.
  • Odpowiedz