Wpis z mikrobloga

✨️ Dziwne owłosienie – co z tym zrobić?
Dziś byłem u nowego fryzjera i pani była zdziwiona moim dziwnym zarostem. No i ma rację bo od zawsze byłem dziwnie mocno owłosiony. Ręce, nogi, klata to tam pies bo wiele ludzi ma. Tylko tak dodam, że na klacie mogę mieć i włosy po 10cm, normalnie dawałem radę złapać w garść. Wiadomo, golę się regularnie przy takim owłosieniu. Ale na ryju i na głowie to dziwnie mi te włosy rosną. Dziś pani fryzjerka zwróciła uwagę, że nie mam żadnej linii za uszami, po prostu włosy kończą się na uszach. Tak samo szyj z przodu z karkiem jest porośnięta jednolitym porostem. Na samych uszach jest dużo białego meszku ale takiego do długości ok. 1cm i sporo pojedynczych już długich ciemnych i sztywnych włosów. Uszy dobrze widać gdy stoję przed lustrem i światło pada na plecy, od tyłu. Na czole tak samo, biały meszek i pojedyncze długie włosy które potrafią urosnąć do kilkunastu centymetrów. Na twarzy zarost kończy mi się na oczodołach i nie są to jakieś pojedyncze włosy tylko normalny czarny zarost. Nawet na nosie z tych jakby porów (takie kropki czarne) wyrastają czarne, sztywne i długie włosy. Anomalie widzę w brwiach i na rzęsach, jest kilka włosów które rosną dziwnie długie, skręcają się. Z brwi niektóre to mogę sobie owinąć wokół palca i wyrwać. Oczywiście golę to regularnie ale podobno nie jest to normalne.
Co o tym myślicie? Wiele lat temu poruszałem temat u rodzinnego to nic nie powiedział, taka natura moja i cześć. Badałem się regularnie i zawsze wyniki w normie. Badałem też testosteron, hormony przysadki i zawsze było dobrze więc olałem temat. Zrobiłem nawet rezonans głowy prywatnie (albo tomograf, nie pamiętam). Z kontrastem. Bez żadnych zmian.
Na głowie to już łysieje, zakola i gniazdo, ale w innych miejscach robi się jeszcze gęściej.
Mam 35 lat. Czuje się dobrze, nigdy nie chorowałem, żadnych leków na stałe, uprawiam sport i dbam o dietę.
Jest sobie czym głowę zaprzątać?
#zdrowie #medycyna #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Doktor_Proton: Spoko, ale problem od strony estetycznej mnie jakoś nie boli, radzę sobie z tym nawet bez lasera, ale bardziej pod kątem zdrowotnym mnie to martwi, no bo aż tak to nie jest już raczej normalne. Nawet fryzjer zwrócił na to uwagę że pierwszy raz widzi aż taką anomalię. A włosy mam wszędzie, od kanałów usznych, przez nos (bez depilacji miałbym 2cm wystające warkocze), stopy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Spoko, ale problem od strony estetycznej mnie jakoś nie boli, radzę sobie z tym nawet bez lasera, ale bardziej pod kątem zdrowotnym mnie to martwi, no bo aż tak to nie jest już raczej normalne. Nawet fryzjer zwrócił na to uwagę że pierwszy raz widzi aż taką anomalię. A włosy mam wszędzie, od kanałów usznych, przez nos (bez depilacji miałbym 2cm wystające warkocze), stopy łącznie z miejscami między palcami,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Doktor_Proton: Byłem z tym tylko u rodzinnego. Obejrzał, chyba uznał, że jednak jest to dziwne i zlecił ogólne badania krwi, moczu, itp. Tylko sporo tego było bo i testosteron, i psa, i jakieś inne hormony jak tarczyca, hormony przysadki, różne witaminy, itp.. Część badań musiałem nawet zapłacić bo nie mógł przepisać, a stwierdził, że warto zbadań. Nie było problemu bo nigdy wcześniej się nie badałem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @hasek34: Wstawię za parę dni bo byłem teraz u fryzjera i wszystko wygolił. Wygląda to komicznie, bo normalni ludzie mają linie włosów, taka która rozdziela miejsca gdzie one są, a gdzie nie ma, za uszami tam gdzie jest taka wystająca kość to kończą się włosy, a u mnie linia odcięcia jest dopiero na małżowinie usznej, oczywiście na małżowinie też mam włosy ale taki meszek +
  • Odpowiedz