Aktywne Wpisy

ograniczona +157
#slubodpierwszegowejrzenia pa jakiego mam zegarka
źródło: image
Pobierz
Ana77 +9
Jak się oduczyć tego fatalizmu? Mam 34 lata i od lat wydaje mi się, że nic w życiu mnie nie czeka - nic dobrego. W sensie, że już minął czas na ułożsnie sobie życia. Chciałabym mieć ten optymizn, że jeszcze będzie fajnie. Im się jest starszym tym bardziej doskwiera samotność, może dlatego. Właśnie standardowo sobie popłakuje nad swoim życiem i jego bezsensem. W każdym razie mając taki nastrój nawet nie próbuje niczego

- wysyła drony na Polskę
- zwiększa się presja migrantów na granicy z Białorusią
- masowy atak rosyjskiej dezinformacji w polskim internecie
- ruskie samoloty latają nad Estonią
- 2 ruskie myśliwce przeleciały nad platformą Petrobaltic na Bałtyku
A Trump:
- obcina pomoc dla państw bałtyckich
- po cichu zawiesza/ogranicza sprzedaż broni do Europy
- ani razu nie skrytykował Rosji
- zachowuje się jak rzecznik Kremla (“to mogła być pomyłka”)
- de facto daje Putinowi carte blanche na mordowanie cywilów na Ukrainie (patrz obrazek poniżej)
Co poszło nie tak?
#ukraina #wojna #polityka #bekazpisu #polska #usa #trump #ruskapropaganda #russiahateclub
źródło: IMG-20250920-WA0007
Pobierz@mike-johnston: Edukacja w USA
U nas też z tym nie lepiej niestety.
Dwa pakiety po $500 milionów dla ukrow
Może to, że wypowiadasz się na tematy, o których brak ci pojęcia?
Co się dziej z Indiami i sankcjami pośrednimi? Czy kiedykolwiek w historii sankcje na ruskich były wyższe? Jak USA wpłynęło na ceny ropy na świecie, której sprzedaż jest najważniejszym źródłem kacapskiego finansowania wojny? Dlaczego ruskie inwestują tyle czasu i energii w Kaukaz i co właśnie stało się w Górskim Karabachu? Kto w końcu zmusił Europę do poważnego
Przez lata finansowaliśmy ruska armię pod pretekstem handlu surowców a teraz jeździmy do USA prosić o pokój xD
@Chris_Karczynski: ciekawe że jak UE stara się oduzaleznic od gazu i ropy to prawaki wyją z bolu