Wpis z mikrobloga

Od czasu wizyty Nawrockiego w Waszyngtonie, Trumpa kumpel w Moskwie podkręcił skalę ataków na Polskę i kraje bałtyckie:
- wysyła drony na Polskę
- zwiększa się presja migrantów na granicy z Białorusią
- masowy atak rosyjskiej dezinformacji w polskim internecie
- ruskie samoloty latają nad Estonią
- 2 ruskie myśliwce przeleciały nad platformą Petrobaltic na Bałtyku

A Trump:
- obcina pomoc dla państw bałtyckich
- po cichu zawiesza/ogranicza sprzedaż broni do Europy
- ani razu nie skrytykował Rosji
- zachowuje się jak rzecznik Kremla (“to mogła być pomyłka”)
- de facto daje Putinowi carte blanche na mordowanie cywilów na Ukrainie (patrz obrazek poniżej)

Co poszło nie tak?

#ukraina #wojna #polityka #bekazpisu #polska #usa #trump #ruskapropaganda #russiahateclub
mike-johnston - Od czasu wizyty Nawrockiego w Waszyngtonie, Trumpa kumpel w Moskwie p...

źródło: IMG-20250920-WA0007

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mike-johnston: nikt nie był bardziej ostry w stosunku do Rosji niż trump!! nawet całą Ukrainę uratował bo raz jakieś javeliny tam wysłał - ja mam nadzieję że te głupoty to jest grą pod publikę, a nie że ten człowiek naprawdę wierzy że on jest jakimś tytanem polityki, bo wszystko wskazuje na to, że jest właśnie na odwrót .
  • Odpowiedz
Co poszło nie tak?

Może to, że wypowiadasz się na tematy, o których brak ci pojęcia?

Co się dziej z Indiami i sankcjami pośrednimi? Czy kiedykolwiek w historii sankcje na ruskich były wyższe? Jak USA wpłynęło na ceny ropy na świecie, której sprzedaż jest najważniejszym źródłem kacapskiego finansowania wojny? Dlaczego ruskie inwestują tyle czasu i energii w Kaukaz i co właśnie stało się w Górskim Karabachu? Kto w końcu zmusił Europę do poważnego
  • Odpowiedz