Wpis z mikrobloga

Co jest symbolem obecnej potegi top5? Bo nieskończona rozmowa jak to problemy Polski - to sa problemy powiatow, top5 to problemów nie ma, miasta szczęśliwości...

#nieruchomosci #gospodarka #ekonomia

Top5 strong a widac to po:

• kulejącym rynku pracy w korpo 62.5% (15)
  • rosnącym zadluzeniu 25.0% (6)
  • likwidac centrów handlowych 8.3% (2)
  • odsuwanych inwestycjach 0% (0)
  • spadająca ilość studentów 0% (0)
  • inne 4.2% (1)

Oddanych głosów: 24

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@pysznewpierdalator

Mieszkanie w Otwocku nie ma nic wspólnego z życiem warszawiaka, co poniekąd wynika z tego co sam piszesz - no nie ma "tego czegos". Wiec top5 jako maisto + satelity to koncept tych co tak świadomi wybrali, czyli nie ci co chca lansu i bansu w big citym

A chęć robienia czegoś ponad kazda cene - mija z czasem. Jedni zeby sie zorientować ze to bez sensu potrzebuja 3 lata
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GomiGomi

Jakie usługi? Masz na mysli bardziej dentystów? Czy serwis sprzatajacy biura? Bo to ze w warszawie jest np. 1000 wolnych etatów w biedornakch - no to co?... jest 2000 w policji. Tylko nikt normlany nie chxe realnie nadstawiać głowy w stołecznym komisariacie gdzie jest prawdziwa przestępczość i naprawde mozna dostac kulkę kiedy moze byc tym samym policjantem i cale zycie mandaty wypisywać w powiecie za 1500zl dodatku stołecznego mniej. Jak
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Waradin

Czy Ty przyjąłeś do wiadomości i nam wyjaśnisz zdanie, ze 120k absolwentów nie wygenerowało dodatniego salda pracyjacych w warszawie przez 3 lata?
  • Odpowiedz
@del855 Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. O kolapsie rynku pracy w korporacjach wiem więcej niż Ty, wielokrotnie temat sam podejmowałem. I dlatego napisałem, że przez lata top5 to BYŁ kierunek naturalny z uwagi na chłonność rynku pracy + łatwość tej pracy w porównaniu do j-----a w fabryce smrodu. Usługi to przede wszystkim gastronomia (sprawdź sobie ile kelner w takim Gdańsku/Krakowie ma z tipów), fryzjerzy/barberzy, cały sektor beauty. Ciężko to
  • Odpowiedz
@del855: To błędne założenie. Część tych osób pracowała w momencie ukończenia studiów, część dojeżdżała na studia weekendowe i i tak była spoza Warszawy i miała tam pracę. No i w Warszawie i okolicach ludzie też odchodzą na emerytury i na ich miejsce pracę podejmują młodsi. Czepiłeś się tej liczby 120 tys. tak jakby cokolwiek to miało wyjaśniać. Zachowujesz się jakby ci płacili za promocję powiatowych. Klepiesz wpis po wpisie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GomiGomi

To skoro chwala top5 minęła, to skad upieranie sie ze tam lepiej? Było i sie skonczylo. Po co mówienie ze to lepsze?

Sektor uslug typu kelner? Dobre dla studenta, nie dla dorosłych ludzi. Fryzjer, tipisaira - tez swoje zarobi w Koninie, a co zyska na mieszkaniach czy usługach ktore sam kupi - to jego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Waradin

He?
Rynek pracy w Warszawie sie KURCZY. Czy ty to przyjmujesz do wiadomsoci? Kurczy sie ten najcenniejszy jego element: korpo. Jednoczesnie jest fura etatów nieobstawionych - niskoplatnych. Czy tak wygalda silny rynek pracy, gdzie maja sie pomeiscie potoki migrantow?
  • Odpowiedz
:)))))))) oj tak, bo gang mokotowski ma swoich odpowiedników w powiecie, np gang końskich, albo Szydłowscy.... ale skoro trupów nir ma co miesiąc, znaczy sie ze to to samo...

Ty się orientujesz, kiedy mokotowscy działali? Zdaje sobie sprawę, że nie jesteś już młody, ale to chyba jescze nie lata na demencję.

Wszystko w temacie wyjazdu z 3miasta wyjaśniłem- a ty to wciąż sprowadzasz do absurdu na zasadzie: to mi powiedzieć gdzie mi bedzie lepiej.
  • Odpowiedz