Wpis z mikrobloga

Od jutra wchodzi pierwsza od 21 lat podwyżka za przegląd techniczny samochodu. Za osobówkę bez gazu do tej pory płaciliśmy 98 zł. Od jutra 149 zł. Z ciekawości sprawdziłem jaka była minimalna w 2004 - 602 zł. Ależ to musiałbyć dochodowy interes w tamtych latach...

Zmiana również na niekorzyść samych diagnostów, zawsze mówiłem że reszty nie trzeba i coś się pewnie im uzbierało przez cały dzień z takich "końcówek", teraz będą mieli połowę tego. Też tak robiliście, czy czekaliście na dwa złote?

#ciekawostki #samochody #inflacja
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z ciekawości sprawdziłem jaka była minimalna w 2004 - 602 zł. Ależ to musiałbyć dochodowy interes w tamtych latach...

@robolol: I z jakiegoś powodu było bardzo mało stacji diagnostycznych. Normalnie w kolejce stałem, umawiałem się na godzinę, etc... A teraz w mojej wiosce to chyba ze 3-4 stacje diagnostyczne są. Ciekawe czy wcześniej były jakieś regulacje/koncesje czy może sprzęt był zaporowo drogi?

Anyway, skoro dostępność usług jest duża to powinni
  • Odpowiedz
  • 11
@robolol najlepsza to jest podwyżka za przegląd LPG o 50% mimo, że diagnosta w zasadzie to niczego dodatkowego nie sprawdza. Taka zachęta od rządu do bycia Eco. Zapamiętam sobie przy urnie wyborczej za 2 lata.
  • Odpowiedz
najlepsza to jest podwyżka za przegląd LPG o 50% mimo

@Apdl: i to jest średnio sprawiedliwe, bo w zasadzie nigdy nic mi nie sprawdzali, prócz ważności butli na papierze
  • Odpowiedz
Z ciekawości sprawdziłem jaka była minimalna w 2004 - 602 zł

@robolol: Ostatnio robiłem przegląd i rozmawiałem z diagnostą - pytałem czy to dochodowy biznes jak , od kiedy pamiętam, zawsze było 100 zł - odpowiedział że kto mądry to dorobił się na początku i zainwestował. W 2004 roku mogłeś w dzień mieć tyle co minimalna, to był biznes życia.
  • Odpowiedz
@Apdl właściwie to co oni w teorii mają sprawdzić? czy butla jest? u mnie jak już mnie zna to nawet tam nie zagląda. musi lubić klientów z LPG bo to dosłownie darmowa kasa
  • Odpowiedz
Z ciekawości sprawdziłem jaka była minimalna w 2004 - 602 zł. Ależ to musiałbyć dochodowy interes w tamtych latach...

@robolol: Minimalna latami była żenująco niska i mało kto ją zarabiał. To teraz ją tak wyśrubowali, że kilkadziesiąt procent ludzi zarabia. Nie ma co do minimalnej porównywać.
  • Odpowiedz