Aktywne Wpisy

MonazoPL +79
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
Bunch +641
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zmiana również na niekorzyść samych diagnostów, zawsze mówiłem że reszty nie trzeba i coś się pewnie im uzbierało przez cały dzień z takich "końcówek", teraz będą mieli połowę tego. Też tak robiliście, czy czekaliście na dwa złote?
#ciekawostki #samochody #inflacja
@robolol: I z jakiegoś powodu było bardzo mało stacji diagnostycznych. Normalnie w kolejce stałem, umawiałem się na godzinę, etc... A teraz w mojej wiosce to chyba ze 3-4 stacje diagnostyczne są. Ciekawe czy wcześniej były jakieś regulacje/koncesje czy może sprzęt był zaporowo drogi?
Anyway, skoro dostępność usług jest duża to powinni
@robolol: na złotówkę. Od wielu lat przecież jeszcze jakaś cepikowa opłata 1zł była
@Apdl: i to jest średnio sprawiedliwe, bo w zasadzie nigdy nic mi nie sprawdzali, prócz ważności butli na papierze
źródło: 20250811,01,czy-od-wrzesnia-2025-roku-wzrosna-ceny-badan-technicznych-pojazdow
Pobierz@robolol: Ostatnio robiłem przegląd i rozmawiałem z diagnostą - pytałem czy to dochodowy biznes jak , od kiedy pamiętam, zawsze było 100 zł - odpowiedział że kto mądry to dorobił się na początku i zainwestował. W 2004 roku mogłeś w dzień mieć tyle co minimalna, to był biznes życia.
Jeżeli trzymać się średniej to:
4666 / 600 = 7,76
7,76 * 98 = 762 (ʘ‿ʘ)
Komentarz usunięty przez autora
Najniższa dziś to 3510,92
5,83x98 =571,34
@robolol: Minimalna latami była żenująco niska i mało kto ją zarabiał. To teraz ją tak wyśrubowali, że kilkadziesiąt procent ludzi zarabia. Nie ma co do minimalnej porównywać.
Oprócz tych za Tobą czujących smród ze złoma, albo ofiar, bo złom nie miał amortyzatorów lub hamulców :/