Wpis z mikrobloga

@Prokurator_powiatowy: wykopowe przygłupy lubią od razu przyklejać łatki. Powiedziałem dobrze o Mentzenie, to ktos stwierdził ze to mój idol :D Bęcwał nie ogarnia, ze mozna w każdej partii znalezc kogoś i powiedziec ze dobrze zrobil, ale nie glosowac na daną partię. Osobiście nie głosuję, bo żadna z partii nie przemawia do mnie, a juz na pewno nie konfederacja.
  • Odpowiedz
człowiek jest normalny, ma inne zdanie niż reszta, to zaraz jest wyzywany albo od ruskich, albo od fajnopolactwa, przez to ci normalni żyjący praktycznie się nie wypowiadają w internecie

@littlebuzz: wypowiadaja sie i nie szkodza im latki przyklejanie przez przyglupow z tej lub innej strony, bo po prostu nie daja o to j-----a.
Poskuczy ci jakis randomek na wykopie ze jestes taki lub smaki i co z tego, ma to
  • Odpowiedz
@Prokurator_powiatowy: klasyczna ruska sztuczka z eufemizmami.
rosyjska propaganda to "inne zdanie". Zbrodnicza napaść "operacja specjalna" . Putin nawet Nawalnego nie nazywał po nazwisku tylko mówił o "tym obywatelu"
  • Odpowiedz
@lycaon_pictus to już zależy jak kto definiuje, myślenie powinno się opierać na jakichś faktach, przypuszczeniach, jak ktoś pisze, że drony były ukraińskie to słabe to myślenie, bo absolutnie nic na to nie wskazuje, więc to raczej urojenia, na dodatek niekoniecznie samodzielne, bo typowe profile dezinformacyjne tworzą taką narrację
  • Odpowiedz
@solejukowski: To jest skutek wcześniejszych doświadczeń. Kolo jest nastawiony, że 'media głównego nurtu' jeśli piszą, że Rosja posłała drony to nie należy temu ufać, jeśli o tym pisze 'swojski' typ z tik toka to może wie coś alternatywnego i jemu zaufa. To też jest myślenie oraz skutek wcześniejszego myślenia połączone z tym co trzyma w sobie podświadomość. To wyraźnie pokazuje jak ważna jest edukacja.
  • Odpowiedz
Są sytuacje w których albo masz rację, albo jesteś zmanipulowanym pożytecznym idiotą. Pożyteczni idioci zazwyczaj nie wiedzą że nimi są.

@kubson93: wygląda na to że nie możesz przedstawić przekonującego dowodu że nim nie jesteś z definicji. Chyba że twierdzisz że zawsze posiadasz rację bo tak. Bo co konkretnie zrobisz kiedy ktoś mądrzejszy napisze że jesteś pożytecznym idiotą?
  • Odpowiedz