Wpis z mikrobloga

@Krupier: Objazdówka po Turcji? W tym roku robiłem, niesamowity kraj chociaż akurat Kapadocja nieco mnie zawiodła. No i niesamowite ceny wstępów do atrakcji turystycznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@crespo tylko Stambuł i Kapadocja właśnie. Póki co jest legancko, balony świetne wrażenie. Z cenami wejść za niektóre atrakcje (30 € na wieżę w Stambule XDDD) niech spadają, wolę to wydać na żarcie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Kapadocja nieco mnie zawiodła

@crespo: rozwiń trochę. Miałem w tym roku tam zajrzeć ale nie chciało mi się tyle tarabanić i skónczyło się na paleniu fajki wodnej na moście Galata w Konstantynopolu i wcinaniu Langosza u Madziara ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
30 € na wieżę w Stambule XDDD

@Krupier: a widziałeś kolejki do tej wieży? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Odlecieli z cenami, w tych kolejkach chyba tylko lemingi i Turcy, bo dla nich ceny jakieś groszowe są co jest generalnie zrozumiałe.
  • Odpowiedz
  • 1
a widziałeś kolejki do tej wieży? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Odlecieli z cenami, w tych kolejkach chyba tylko lemingi i Turcy, bo dla nich ceny jakieś groszowe są co jest generalnie zrozumiałe.

@non-serviam: widziałem. xD

Za tą cenę to sobie do oceanarium pojechaliśmy. Stać
  • Odpowiedz
@non-serviam: To po kolei:
1. Te formacje skalne są przepiękne ale też mocno skoncentrowane w konkretnym miejscu. Jadąc autem przez ten region przez 90% czasu za oknem nie ma nic ciekawego.
2. Masa ludzi, mimo że byłem przed sezonem. W podziemnych miastach nie dało się normalnie zwiedzać bo były korki z ludzi.
3. Goreme miasteczko pięknie położone ale kicz taki jak w dobrym kurorcie nad Bałtykiem czy w Słonecznym Brzegu.
  • Odpowiedz
Za tą cenę to sobie do oceanarium pojechaliśmy. Stać mnie by zapłacić za sensowne atrakcje, ale k---a szanujmy się, 30 € za wejście na wieżyczkę.

@Krupier: odklejka totalna, nawet zachodni turyści narzekają na te cenniki. Do Luwru taniej wejdziesz.... Trzeba to bojkotować do czasu aż się ogarną.

W ogóle też mnie r-----------i z tymi cenami w euro. Podziemne miasto, wielki cennik w euro i pod nim dopisek, że nie akceptują płatności w euro.
  • Odpowiedz
To po kolei:

1. Te formacje skalne są przepiękne ale też mocno skoncentrowane w konkretnym miejscu. Jadąc autem przez ten region przez 90% czasu za oknem nie ma nic ciekawego.

2. Masa ludzi, mimo że byłem przed sezonem. W podziemnych miastach nie dało się normalnie zwiedzać bo były korki z ludzi.

3. Goreme miasteczko pięknie położone ale kicz taki jak w dobrym kurorcie nad Bałtykiem czy w Słonecznym Brzegu.

4. Odjazd cenowy jeżeli chodzi o wstępy.
  • Odpowiedz
@non-serviam: Warto zobaczyć na pewno, po prostu biorąc pod uwagę hype spodziewałem się jednak czegoś więcej. No i to jest moja subiektywna opinia. Pewnie znajdą się też osoby, które powiedzą, że to najładniejsze miejsce na Ziemii ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ogólnie mi by się nie chciało lecieć do Turcji tylko i wyłącznie, żeby zobaczyć Kapadocję. Ale jako element większej wycieczki (a nawet zwyczajnego wypoczynku na Riwierze)
  • Odpowiedz