Wpis z mikrobloga

Wykopi, może ktoś z was miał problem jak na filmiku? w 5-6 sekundzie słychać "klik" po wjechaniu na "hopke", aktualnie zmagam się z problemem ze cos mi stuka w rowerze, próbowałem już naprawdę wszystkiego. Wymianę suportu, rozebrałem cały rower, i dalej kupa. Ostatnio użyłem innej pasty do karbonu do sztycy, przeczyściłem wszystko milion razy i przez 30-40 km był spokój, a potem wróciło. Nie mam jednak pojęcia skąd ten dźwięk dochodzi, wydaje się ze niby z przodu, czasami z tylu, a czasami nie wiadomo skąd.

Teoretycznie wszystko wskazuje na to ze sztyca, ale bez przesady ze ten dźwięk będzie co chwile wracać. Mam ochotę tego canyona do kosza wrzucić.

model to Canyon Grail CF SL 7 Etap z "dwupłatową" kierownicą.

dzięki!
#rower
Fiodooor - Wykopi, może ktoś z was miał problem jak na filmiku? w 5-6 sekundzie słych...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fiodooor: trochę uciążliwa zagadka ()
Zobacz czy sprawdziłeś wszystkie elementy z tego poradnika jak pozbyć się niechcianych dźwięków w rowerze.
O kablach nie było w nim mowy ale przyczyna od @Fajetnik też brzmi sensownie.
ElektrizPL - @Fiodooor: trochę uciążliwa zagadka (・へ・)
Zobacz czy sprawdziłeś wszystk...
  • Odpowiedz
  • 0
@ElektrizPL: @Fajetnik juz wiem co to - siodełko ;) fizik terra argo x5. zamilem siodlo na siodlo b-twin z elektryka wielkie jak czołg i cisza ;)
zlozylem reklamacje w canyonie i maja wyslac nowe siodlo, ale kiedy wyslą to nie wiadomo.
  • Odpowiedz