Wpis z mikrobloga

@mk321: a to przeoczyłem wcześniej, to ciekawe.
Klasa średnia jak najbardziej istnieje w Polsce i cały czas moim zdaniem się poszerza.
Poprostu, a mam 33 lata, jak miałem lat 10-20 wmawiano nam że studia nad do niej wprowadza, a okazało się że prosty fach na własną ręke opłaca się bardziej, stąd do klasy średniej przynależy dzisiaj fryzjerka z własnym salonem i dwoma uczennicami czy mechanik samochodowy z własnym warsztatem, a
  • Odpowiedz
@kartofel: wynajem krótkoterminowy jest zajebisty. Mieszkałem w Gdańsku poza sezonem przez pół roku na Wałowej w takim lepszym kompleksie apartamentowców i sobie chwaliłem stosunek jakości/komfortu do ceny. Mówię tu o 50paru metrach a nie 20. Poza tym lubię mieć pralkę i sobie samemu nie zniszczyć ciuchów, mieć spokój, przestrzeń i balkonik na gibona, niż żeby mi jakieś pokojówki się szwędały po pokoju i przeszkadzały co rano. Co kto lubi, przynajmniej
  • Odpowiedz
@kartofel: źle Ci się wydawało i źle Ci się wydaje. To dlatego, że nic nie pamiętasz z tego 2004r (pewnie nie kojarzysz nawet, że to wtedy weszliśmy do UE). Morze biedoty to było właśnie wtedy. Wpisz sobie goroliku choćby w chata pytanie - jaka była realna siła nabywcza Polaka, Janusza w 2004r a jaka jest dzisiaj (średnia krajowa). Jaka grupa Polaków mogła sobie pozwolić na zakup mieszkania (jakie były warunki
  • Odpowiedz
  • 1
@Podly_Bzik bardzo ładnie się zostałeś z rana. Chyba już po kawce?
Pokaż mi gdzie twierdzę, że Polska się nie rozwinęła?
Jedyne co robię to krytykuję fakt, że dla niektórych wyznacznikiem naszego rozwoju jest budowa lokali pod krótki najem. Nawet nie hotele. Miały być jakieś mieszkania ale januszerka przerobiła to na najem krótkometrażowy. No! Teraz to Poland strąk!
Tak to jest jak kieruje się emocjami a nie czyta że zrozumieniem.
  • Odpowiedz