Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@phaxi
Piękna historia – i w sumie trochę gorzka jednocześnie. Z jednej strony fajnie, że dzieciak miał odwagę poprosić obcego dorosłego o pomoc i że trafił na kogoś normalnego, kto nie tylko zrobił swoje, ale też wykazał się zwykłą ludzką życzliwością. Z drugiej – przykre, że standardem w oczach wielu (i jego mamy) jest to, że kurier to tylko ktoś, kto rzuca paczką i leci dalej.

Może właśnie takie sytuacje zmieniają
  • Odpowiedz
  • 20
Czy mógłby pan zejść ze mną na dół i pomóc mi wnieść hulajnogę bo nie działa winda i nie dam rady sam jej wnieść do mieszkania a boję się że ktoś mi ją ukradnie?

@phaxi: Plot twist i #heheszki - młody zablokował windę i czekał na kuriera, potem zawinął razem z nim hulajnogę, której sam nie dałby rady wnieść, a wolał uniknąć windy z kamerą i dowodu w
  • Odpowiedz
  • 4
@4gN4x: wystarczy takiemu dziecku odciąć dostęp do tiksroka, fejsbuka, instagrama i innych gówien i nagle okazuje się że dzieci mają potężne pokłady szacunku i mądrości.
  • Odpowiedz
  • 2
@OseQ: dzięki, podzielam Twoje zdanie. Takim małym gestem można spowodować, że młodemu utkwi to w pamięci i w przyszłości będzie siał uprzejmość, na czym skorzystają inni ludzie.
  • Odpowiedz
@phaxi

jest jeszcze nadzieja w młodym pokoleniu

20 lat temu i pewnie więcej wiele osób w wieku średnim i powyżej tak samo mówili, jak ktoś młody po prostu zachował się normalnie. Tekst ponadczasowy, jestem pewny, że dzisiejsza młodzież w przyszłości też będzie go używać w stosunku do ówczesnych młodszych pokoleń, daje do myślenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@OseQ

@phaxi

Piękna historia – i w sumie trochę gorzka jednocześnie. Z jednej strony fajnie, że dzieciak miał odwagę poprosić obcego dorosłego o pomoc i że trafił na kogoś normalnego, kto nie tylko zrobił swoje, ale też wykazał się zwykłą ludzką życzliwością. Z drugiej – przykre, że standardem w oczach wielu (i jego mamy) jest to, że kurier to tylko ktoś, kto rzuca paczką i leci dalej.

Może właśnie takie sytuacje zmieniają perspektywę
  • Odpowiedz