Wpis z mikrobloga

@deap o ile do kostek rosolowych rozumiem się dowalić, to do makaronu to przesada. moja babcia kucharka przez kilkadziesiąt lat na uczelni też odpala makaron z torebki, swój tylko do lazanek na święta
  • Odpowiedz
@deap lepiej kupić kaszę kuskus. Wyspach trochę do miski. Położyć kostkę na łyżkę i zalewać wrzącą wodą na tą kostkę. Żadnego gotowania. Wystarczy czajnik. Do smaku można dodać ostrą paprykę albo inne przyprawy
  • Odpowiedz
@deap jest temat makaronu z rosołem z kostki. Podałem przepis na szybkie jedzenie. Mniej szkodliwe i tańsze od wszystkich dań instant. Rosół z kostki jest jaki jest. No ale chodzi o smak. Z torebki nie jest lepszy. Kasza kuskus zamiast makaronu instant. Mnie te wszystkie chińskie makarony czyszczą. Kasza nigdy. Trzeba zalać kostkę na łyżce bo część kostek potrzebuję trochę wyższej temperatury niż wrzucenie do wody. Lepiej zalewać łyżkę niż później
  • Odpowiedz