Wpis z mikrobloga

Siema Mirki.
Stworzyłem stronę gdzie można dodawać profile #polskieonuce bardzo prostą graficznie bo bardziej skupiłem się na funkcjonalności (ktoś chętny może dostosować wygląd). Strona jest podzielona na 3 części: Profile FB, Profile X, Kanały YT. Na każdej jest formularz gdzie można dodawać Imię i Nazwisko/Nazwę Profilu/Nazwę kanału, link do profilu/kanału, Zdjęcie (z wklejonym komentarzem, jak na tagu). Dla profili FB jest dodatkowa pozycja: Miejscowość (część profili nie ma takiej informacji więc możemy wpisać np.: ?) Dodawanie jest moderowane, tzn. czeka na akceptację admina (ze względu na troli i spam). Strona sprawdza czy dodawany profil już istnieje w bazie dodanych, czy wszystkie pola są wypełnione i czy załączone jest zdjęcie. Sprawdzane jest również czy na danej stronie został podany link do FB/X/YT. Na każdej stronie jest wyszukiwanie profili/kanałów w czasie rzeczywistym (w trakcie pisania) po nazwie + na stronie Profile FB po miejscowości. Podgląd dodanych zdjęć jest w Lightboxie (można sterować klawiaturą <- | ESC | ->). Responsywny układ dodanych profili, dostosowujący się do ekranu. Strona z logowaniem dla admina gdzie będą pojawiać się oczekujące na zatwierdzenie profile, można zatwierdzić, odrzucić lub zablokować - ostatnia opcja usunie wpis oraz automatycznie doda link do bazy zablokowanych (przydatne na troli dodających prawilne konta). Można również ręcznie dodać jakieś zaufane profile do bazy zablokowanych. Baza danych SQL z automatyczną tabelą (wystarczy tylko zaimportować plik db). Każde przesłane zdjęcie dostaje unikalną nazwę w celu uniknięcia konfliktu/nadpisania.
Jeśli ktoś chciałby to wrzucić na hosting (jeden miras ma domenę do udostępnienia) to zapraszam na PW (trole out, sprawdzę profil). #kodnaonuce #bekazkonfederacji #bekazpisu #bekazprawakow
adi0 - Siema Mirki. 
Stworzyłem stronę gdzie można dodawać profile #polskieonuce  bar...

źródło: 1000053674

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adi0: Wykopki plują na ludzi którzy rozumieją ,że poziom upodlenia polski w tej wojnie i zadłużenie które bedą spłacały te same wykopki młode co teraz za Tuska dali by se ojca do wiezienia wsadzić. Oczywiście ,są też trolle rosyjskie które dostają hajs via online i maja tyle wspólnego z Rosją co z wykopki z madrością wszelaką. Problem polega na tym ,że nie potraficie rozróżnić trolową działalność płatną od postawy patriotycznej.
  • Odpowiedz
@Pantagruelion: Chciałbym nieśmiało zauważyć, że przez te 50 lat, gdzie Polska i Moskwa były "przyjaciółmi", "bratnimi narodami" nasz kraj był biedniejszy od większości Europy. Dobrze, że istnieje Albania i nie byliśmy najbiedniejsi.
Zatem uważam, że na dotowaniu Ukrainy możemy stracić mniej niż na zwycięstwie Rosji. Nie jesteśmy Islandią, czy Australią, aby móc mieć otoczenie w poważaniu.
  • Odpowiedz
@Pantagruelion: może podaj jeden przykład zagranicznej inwestycji zrealizowanej w ostatnich 3 latach przy naszej wschodniej granicy, a potem porozmawiamy o stratach finansowych czy kredytach które będziemy musieli spłacać xD
  • Odpowiedz
@adi0 czyli to ty mi z-------s domenę xD wczoraj chciałem to samo zrobić, ale z drugiej strony nieco się obawiałem konsekwencji prawnych związanych z treściami tam publikowanymi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz