Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zaproponować podwyżkę jako programista?
Siema, niebawem kończę 26 rok życia. Obecnie pracuje jako programista na uoz za 8k brutto = 8k netto, bo student. W ramach dalszej współpracy powinienem zaproponować wyrównanie pensji + podwyżka na UoP (powiedzmy 12k brutto). Miłego weekendu, którzy czytają

#pracait #studbaza #programowanie #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ile masz dosw? Ogólnie zmień pracę na b2b lepiej ci to wyjdzie
Jak ktoś nie chce ci dać podwyżki to ci nie da i tyle

Ja zostawałem po h
Brałem najbardziej gownaine tematy
Udzielałem się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zrób sobie listę tego co wnosisz do zespołu, osiągnięć w ostatnim czasie (najlepiej takie które przekładają się na biznes), jak zmienił się twój zakres obowiązków i wpływ na projekt. Jak firma ma jakąś transparentną formę feedbacku, to możesz też podeprzeć się dobrymi opiniami od współpracowników. Potem zrób sobie research, ile daje rynek ludziom na twoim stanowisku i powinieneś mieć solidną bazę do negocjacji ¯\(ツ)/¯ Jak chcesz to robić bardzo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w dużych miastach 145 idzie eyciaganc na h
Zmień robotę jak chcesz więcej
Dopisz fejk exp i modne techn i naucz się tych g---o pytan
Startuj za b2b
To realna stawka w dużych miastach
  • Odpowiedz
@Kresse: to nic nie da
Powiedzą że spóźnił się 5 min 2 msc temu na g---o spotkanie ew jak będzie brał nadgodisny to rzuca mu 10 proc więcej i dołożą obowiązków

XD techniki negocjacji X D typ ma cię w dupie i tyle
Idź powiedz czy jest przestrzeń budżetową żeby dać więcej
Nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: idź na uop 12k brutto to dalej pierwszy próg 12% a masz wyższe składki emerytalne od siebie i pracodawcy i pewne l4 oraz urlop. Z b2b musisz myśleć samodzielnie o emeryturze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odpowiedzialny-innowator-83: @Kresse: pracowałem w Accenture, Asseco, PWC, EY, Orange, NatWest, Purmo...

Wszędzie to wygląda jak opisal, a jeśli myślisz że ktoś dla Ciebie jest miły i dla Ciebie ktos robi inaczej to już jesteś zmanipulowany na wdzięczność. Zmanageowany.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odpowiedzialny-innowator-83: @Kresse: ale ogólnie praca w korpo jest jak Multisport. Większość osób ma, ale nie chodzi. W korporacjach większość osób ma pensje, ale niezbyt adekwatna, ale sie zasiedziała albo dala zmanegowac i lyka narracje że jest jak jest, ale będzie lepiej

Chcesz pieniądze to musisz zmieniać pracę

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz