Wpis z mikrobloga

Jak ktoś się dziwi, skąd nagle tylu ludzi kupuje rosyjską narrację, to to nie jest tak, że Rosja ma jakiś magiczny wpływ na obce społeczeństwa. Problem leży w algorytmach social mediów – one są tak zrobione, żeby grać na emocjach, walić w nas dopaminą i uzależniać, a reszta dzieje się sama.

Obejrzałem sobie parę wypowiedzi Kaczyńskiego i Tuska i co? Na głównej YouTube od razu kanał jakiegoś totalnego szura. A w komentarzach już festiwal absurdów.

Internet, który miał być kiedyś jakąś odtrutką na propagandę i alternatywą do telewizji, zamienił się w ściek, gdzie algorytmy cisną propagandę jeszcze skuteczniej niż typowe media.
#polskieonuce
kr4wy - Jak ktoś się dziwi, skąd nagle tylu ludzi kupuje rosyjską narrację, to to nie...

źródło: CnP_12092025_182429

Pobierz
kr4wy - Jak ktoś się dziwi, skąd nagle tylu ludzi kupuje rosyjską narrację, to to nie...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kr4wy: YT lubi sugerować takie kompletne szurskie kanały, ja dużo oglądam o astronomii, i co jakiś czas mi poleca jakieś g---o typu: "JWST odkrył statek obcych", albo coś tak głupiego, że po samym tytule widać, że to głupoty.
  • Odpowiedz