Wpis z mikrobloga

Opowiem Wam, na jaki kołchoz trafiłem z desperacji.

80% załogi zatrudniona na UMOWIE ZLECENIE, większość to młodzi po szkole. Szatnia koedukacyjna, jak jest Twoja kolej, to myjesz podłogę w "jadalni", stół i wynosisz śmieci - ta jadalnia to 4 krzesła i stół, więc na przerwę chodzi się na różne godziny, bo jest ok. 30 pracowników. Brakuje sprzętu do roboty, tzn. wózków do pickowania, bo to magazyn. Jak ktoś pobiera towar, to j---e pusty karton na podłogę albo paletę z towarem i tak się to kręci. Jak na rocznej inwentaryzacji wychodzi 10k braków w towarze, to 5k płaci szef, a 5k dzieli na osoby UWAGA z umowami o pracę, a jest ich garstka. Hala nie ma ŚWIATŁA DZIENNEGO, NAWET ŚWIETLIKÓW. Ogrzewania też nie, a jak znajdą w pólkach jakiś towar uszkodzony i nikt się nie przyzna to ucinają każdemu z pensji.

Pracuję tam kilka dni, i liczba absurdów jest znacznie większa. Uciekam, by wykituję. #przegryw #praca
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: zgadza sie. Lecz to nie takie proste. I niekorzystne też do końca dla pracownika bo ZUS może się ubiegać o zaległe składki od niego, co miano zmienić przy aktualizacji kodeksu pracy.
  • Odpowiedz
@xyzzy: @202492 Panowie, ale ja tam nadal pracuję. Przestanę, to Was nawet zawołam. Podrzucę Wam ogłoszenie z firmy "obok":
https://www.olx.pl/oferta/praca/sklep-internetowy-obsluga-klienta-przygotowywanie-ofert-CID4-ID17dsjw.html

Zlecenie na minimalną albo samozatrudnienie xD I tak wygląda często rynek tutaj. To, że piszą w ogłoszeniu 4500-6000, to albo brutto, albo n------e nadgodzin typu "przyjdziesz w sobotę?".

@michal_0107 Nie kłam. Już dawno ten mit obalono, tak jak to, że za pracę na czarno odpowie pracownik jeśli nie
  • Odpowiedz
@HeinzGuderian: zgadza się, pierwszy z brzegu przykład. Problemem było to że UZ a w szczególności UoD nie były w pełni ozusowane. Miało się to zmienić, czy zmieniło nie wiem, o czym pisałem w swoim poście.
  • Odpowiedz
@HeinzGuderian

Opowiem Wam, na jaki kołchoz trafiłem z desperacji.

80% załogi zatrudniona na UMOWIE ZLECENIE, większość to młodzi po szkole. Szatnia koedukacyjna, jak jest Twoja kolej, to myjesz podłogę w "jadalni", stół i wynosisz śmieci - ta jadalnia to 4 krzesła i stół, więc na przerwę chodzi się na różne godziny, bo jest ok. 30 pracowników. Brakuje sprzętu do roboty, tzn. wózków do pickowania, bo to magazyn. Jak ktoś pobiera towar, to
  • Odpowiedz