Wpis z mikrobloga

Chciałbym zakupić czytnik ebooków. Jako, że to będzie mój pierwszy, to chciałbym coś niedrogiego ale jednak rozsądnego (żeby w razie co, sprzedać go bez problemów). Może ktoś coś polecić? Będę czytał wieczorami, więc jakieś podświetlenie czy coś byłoby fajną opcją #czytniki #czytanie #ebook
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shael: Kup kilkuletnią używkę (ale "z jakąś gwarancją rozruchową" by sprawdzić baterię przez tydzień). Moim zdaniem na początek spokojnie wystarczy jakiś Kindle PW 3,4 czy nawet zwykły 10. Ostatnio testowałem kindle z 2012r. z ekranem o relatywnie niskiej rozdzielczości 800X600. Po chwili czytania imersja jest na tyle dobra, że spokojnie czytasz bez zastanawiania się nad obrazem. Wyświetlacz e-ink ma to do siebie, że efekt pikselizacji jest dużo mniej zauważalny. Zakup
  • Odpowiedz
@shael: Nigdy nie miałem z reklamami to nie wiem bliżej. Natomiast "zmiana" softu to raczej umożliwienie uruchamiania apek linuksowych na Kindla (np. KOreader - który jest też na Androida) - chyba nie jest to stricte wymiana systemu, Ja przynajmniej nie trafiłem na taki gdzie mógłbym "z marszu" używać np. aplikacji z mapami (podpinając zewnętrzny GPS który mam) czy jakiegoś nawet okrojonego arkusza kalkulacyjnego (mi chodzi głównie o wypełnianie tabel z
  • Odpowiedz