Wpis z mikrobloga

#programowanie #woocommerce #wordpress #html #html5
Mam 3 widoki sklepu w PSD, front, listing i detal. Proste bez udziwnien, ale tylko desktop. Gdzie i kto moze to przerobic na gotowy template do Woo w rozsadnej cenie ale priorytetowo potrakwoac mobile i SEO? Ew. moze jakie rozwiaznie AI? Ogarniam co nieco html i css ale nie frameworki bo skladalem strony gdy robilo sie to na tabelkach i nawet pamietam przejscie na div, float i clear, ale tam zakonczyla sie moja przygoda
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@havocki: ta od razu pchaj się w ai i nie ch nasra ci jakiegoś kodu, którego nie zrozumiesz ale będzie wyglądał mądrze, jak sam nie umiesz tego zrobić to znajdź freelancera/studenta, który ci to wyklepie w jeden dzień za pół darmo, a może jeszcze coś wytłumaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@xxx_JOBOL_PL_xxx: uzywam troche cloude.ai i kod nie wyglada tragicznie jakos ale im glebiej w las tym gozej. Zrobil mi dzialajece pluginy do importu feedow, wyszukiwarke z API, wiec jakos to tam dziala ale tak deliketnej rzeczy wlasnie jak layout z grafiki to juz niekoniecznie. :/ Gdzie szukac freelancera takiego?
  • Odpowiedz
Zrobil mi dzialajece pluginy do importu feedow, wyszukiwarke z API,

@havocki: Wkleił ci kod z jakiegoś pierwszego artykułu google.
Masz projekt, więc trzeba go zakodować. AI może pomóc, ale bez wiedzy jak rozbić to na szablony i robić to krok po kroku wyjdzie z tego dziadostwo.
Jeśli projekt jest skomplikowany (każdy klient mówi, że jest prosto i bez udziwnień), wymaga dopisania customowych funkcji to nic z tego nie będzie i potrzebujesz
  • Odpowiedz
  • 0
@lojawyk: co do pluginow to ciezko powiedziec bo sa "mocno" customowe, nietypowa konstrukcja feeda, obsluga cron i moje specyficzne wymagania jak np. tlumaczenie ze slownika, wykluczenia if cos to cos i takie duperele. Na codzien zajmuje sie grafika wiec od strony wizualnej git. A gdzie szukac kogos kto mi to posklada?
  • Odpowiedz
@havocki: Useme, olx, fixly.
Opisz ile ekranów, w czym trzeba zrobić, na co nacisk, na kiedy to chcesz i zaraz będziesz miał wykonawców z portfolio do wyboru.
  • Odpowiedz
  • 0
Useme

@lojawyk: jakich cen sie mozna spodziewac? 2k czy raczej idzie to zrobic za "dwie stówki"? Wiem że jakość vs cena ale co by nie wtopić kasy :))
  • Odpowiedz
@havocki: Jak chcesz jak najtaniej to możesz za kilka stówek, ale to raczej będzie jakiś student, bo inaczej się to nie opłaci.
Ewentualnie jakiś specjalista od Elementora poprzesuwa elementy i dopisze jakieś CSS, ale nie będzie to 1:1. Zależy czy projekt pasuje pod jakiś startowy motyw.

Wszystko zależy od projektu. Jak firma zobaczy projekt to sama wyceni.
  • Odpowiedz
@havocki: Za psd jest plus 50% do ceny :) Chcesz tylko same widoki jakie masz i reszte robisz sam? Mogę zakodować szablon i widoki w css, pola/treści edytowalne jako acf pro lub ogarnąć to na blokach gutenberga. Cena od 7k netto w górę w zależności od opcji i faktycznej ilości widoków/skomplikwoania projektu/ustawień sklepu/filtracji i innych.
  • Odpowiedz