Wpis z mikrobloga

Rozpieprza mnie to jak ktoś wrzuca polskie komentarze z Social Mediów i pisze „oho, ruskie trolle grasują”. Niestety zasmucę was ale jest znacznie gorzej, to nie są żadne trolle, to po prostu ludzie są aż tak głupi XDDDD

#wojna #ukraina
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mandanda oj ostatnio przeklikalem profile osób co piszą te komentarze na fb to faktycznie 50%+ to sa trolle. Konta bez znajomych albo bez aktywnosci kilkuletniej - widać że nie jest to konto używane przez zwykła osobę. Faktem jest też, że niestety wiele z nich to zwykli ludzie ogarnięcia chłopskim rozumem
  • Odpowiedz
@CryGirl1921:

Konta bez znajomych albo bez aktywnosci kilkuletniej - widać że nie jest to konto używane przez zwykła osobę

Moja mama i wszystkie ciocie to boty ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 348
@mandanda: To jest mix tego i tego. Część to boty, ale są faktycznie ludzie, którzy tak myślą. Szczególnie w takich wsiach pogadaj trochę z ludźmi, to te wszystkie internetowe teorie usłyszysz na żywo jako objawioną prawdę. Ludzie naprawdę mają takie poglądy. To poparcie dla Brauna znikąd się nie bierze.
  • Odpowiedz
@mandanda ruskie boty coś piszą, a potem ludzie nieskażeni rozumem to powtarzają. Już dziś zdążyłam od jednej znajomej usłyszeć o “ukraińskiej prowokacji”.
  • Odpowiedz
@mandanda Niby tak a później wchodzisz w statystyki reddita i sie okazuje że w wątkach o Polsce, wojnie, Ukrainie 2 miejsce w ilości odwiedzin i interakcji zajmuje nie kto inny jak Federacja Rosyjska xD
  • Odpowiedz
@ppiasq: Taki jest obraz polskiej wsi. Mam tą nieprzyjemnosc miec teściow na wiosce pod Krk. Jak slysze rozmowy ludzi w sklepach to sie człowiek zastanawia jakim cudem mozna byc tak głupim. I to jest wies pod Krakowem, to co sie musi dziac w takich wioskach na podlasiu czy podkarpaciu gdzie psy dupami szczekaja.... my sie smiejemy z saszy co sra do sławojki a mentalnie polska wies jest na dokladnie takim
  • Odpowiedz